Την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί το webinar του Ελληνικού Ίδρυματος Έρευνας & Καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Τρόπος Ζωής και Καρδιαγγειακή Νόσος».
Το διαδικτυακό σεμινάριο του ΕΛΙΔΕΚ έχει θέμα «Αντιθρομβωτικά φάρμακα. Μηχανισμοί δράσης και κλινικές εφαρμογές».Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Βιοχημείας – Κλινικής Χημείας, Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α. Τσελέπης, ο οποίος είναι και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος.
Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αποβλέπει στη βελτίωση της Δημόσιας στης Υγείας της Ελληνικής κοινωνίας, στη δια βίου μάθηση του επιστημονικού προσωπικού της χώρας και στη διάχυση των ερευνητικών επιτευγμάτων της Ομάδας Έργου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Οι συντελεστές του έργου επισημαίνουν ότι η επιστημονικά έγκυρη αλλά και ορθά εκλαϊκευμένη ενημέρωση του κοινού σε θέματα καρδιαγγειακής υγείας έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να οδηγήσει στην υιοθέτηση αλλαγών στο τρόπο ζωής που τελικά θα συμβάλλουν στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου και στην καθυστέρηση εμφάνισης κλινικών συμβαμάντων. Προτεραιότητα δόθηκε στο να δημιουργηθεί μια έγκυρη πλατφόρμα ενημέρωσης του κοινού σε θέματα καρδιαγγειακής πρόληψης μέσα από ένα δίκτυο κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων, όπου θα αναπτύξουν φιλικά, ευχάριστα, διαδικτυακά εργαλεία ενημέρωσης. Επίσης, διοργανώνονται εκδηλώσεις εκλαϊκευμένης ενημέρωσης του κοινού. Στο ίδιο σκεπτικό έμφαση δίνεται στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση των επαγγελματιών υγείας αποτελεί βασικό θεσμό προστασίας Δημόσιας Υγείας γενικότερα. Οι θεράποντες ιατροί μπορούν να ενθαρρύνουν το κοινό στην υιοθέτηση αλλαγών στον τρόπο ζωής με καρδιαγγειακά οφέλη.
Σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, οι γνώσεις τους πάνω στην σχέση του τρόπου ζωής και των καρδιαμεταβολικών παραγόντων κινδύνου είναι ελλιπείς. Το εν λόγω έργο έχει ως σκοπό να καλύψει αυτό το κενό διαμέσου online webinars καθώς και τη δημιουργία οπτικοποιημένου υλικού των πειραματικών μεθοδολογιών που εφαρμόζονται στα εργαστήρια των μελών της Ομάδας Εργασίας . Το υλικό αυτό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους κλινικούς γιατρούς. Απώτερος σκοπός είναι αυτή η γνώση να μεταφερθεί τελικά στον τελικό αποδέκτη, δηλαδή τον ασθενή.
Προεγγραφή μπορέιτε να κάνετε εδώ
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ