Skip to content

Απεργούν διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Για τρεις ημέρες θα παραμείνουν κλειστά διαγωνιστικά κέντρα και εργαστήρια με την σύμφωνη γνώμη των Ιατρικών Συλλόγων προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στις υπέρογκες επιστροφές λόγω της έμμεσης φορολόγησης. Η κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου.

Τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια που εξυπηρετούν το 95% των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ προειδοποιούν ότι αποτελεί την αρχή ενός αγώνα που θα κλιμακωθεί.

Στην κίνηση αυτή ώστε να αντιδράσουν στα σημειώματα που έλαβαν για rebate και clawback αποφάσισαν να προβούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων, ο Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων. Ωστόσο, λουκέτο δεν θα βάλουν μεγάλες αλυσίδες γνωστών διαγνωστικών κέντρων.

Για συνεχόμενη συσσώρευση ζημιών κάνει λόγω ο κλάδος, ο οποίος περιγράφει ως ασφυκτική την κατάσταση λόγω της υποχρεωτικής έκπτωσης στον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που μεταφράζεται σε περικοπή του 70% των εισοδημάτων του.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους, οι φορείς επισημαίνουν ότι εξυπηρετούν από το 2019 νέες διαγνωστικές εξετάσεις υψηλού κόστους με τη δίκαιη συμμετοχή του 15% των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όμως μετακυλύει το κόστος στις «πλάτες» των διαγνωστικών κέντρων.

clawbackrebateΑπεργίαΔιαγνωστικά ΚέντραΕργαστήρια

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα χρέη «πνίγουν» το νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Νέες θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top