Στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι θα μπουν τροπολογίες που αφορούν στα νοσοκομεία και στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Δυστυχώς και παρά τις εξαγγελίες, μαθαίνουμε ότι καμία από αυτές τις εξαγγελίες δεν σημαίνει επιπλέον δαπάνη για τα νοσοκομεία, ούτε για τους προϋπολογισμούς (είναι γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται), ενώ η παράταση για τους ειδικευόμενους και οι απλήρωτες εφημερίες των προηγούμενων ετών, κόπηκαν από τη συζήτηση ως μη σχετικές με το θέμα της «ανθρωπιστικής κρίσης».
Aνεξάρτητα από τη νομική υπόσταση του θέματος, αν δηλαδή αρκούν οι νομοθετικές αποφάσεις ή αν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, εξακολουθούν να είναι μετέωρα και τα δύο προβλήματα και να ζητούν επείγουσα απάντηση και όχι στο μακρινό μέλλον. Διερωτάται κανείς: από πότε η υγεία και η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, δεν υπάγονται στα ζητήματα της «ανθρωπιστικής κρίσης»;
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν με στεντόρεια τη φωνή από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, που αφορά τα αποθεματικά των ταμείων και να μην δημιουργήσει καταστάσεις τύπου χρηματιστηρίου ή PSI για τα χρήματά μας. Αντίθετα, πρέπει άμεσα το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες να επιστρέψουν στα ταμεία όλα τα χρήματα και φυσικά στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ όλα τα δισεκατομμύρια που χρωστούν.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες στην κυβέρνηση που επιλέγει να πληρώσει τους «εταίρους» με ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα μας, για δανεικά που πήραν οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ