Μια απρόσμενη σύμπραξη φορέων τόσο του χώρου της απεξάρτησης όσο και της εργασίας και της επιχειρηματικότητας αποτελεί το συνέδριο για την Απεξάρτηση και την Επιχειρηματικότητα. Φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ, το 18 Άνω, ο ΟΚΑΝΑ, αλλά και η ΓΣΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ ένωσαν τις δυνάμεις τους για φέρουν στο φως ουσιαστικούς και ρεαλιστικούς τρόπους επανένταξης των πρώην χρηστών στην αγορά εργασίας.
Μάλιστα, πραγματικότητα είναι οι δύο πρώτες επιχειρήσεις από ωφελούμενους του προγράμματος, ενώ άλλες δέκα ατομικές και κοινωνικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται. Παράλληλα, περισσότερα από 40 άτομα βρήκαν θέσεις εργασίας, μέχρις στιγμής, κυρίως στο χώρο της εστίασης, των πωλήσεων, των τουριστικών επαγγελμάτων και της γραφιστικής.
Στην καινοτομία της σύλληψης αναφέρθηκε σε ομιλία της η Υφυπουργός Υγείας, Ζ. Μακρή. «Πρώτη φορά στη χώρα μας, εξ όσων γνωρίζω, συμπράττουν στο πεδίο της κοινωνικής ένταξης μιας ευάλωτης ομάδας, όπως οι πρώην χρήστες ουσιών, τόσο οι εξειδικευμένοι φορείς κοινωνικής φροντίδας -εν προκειμένω οι αναγνωρισμένοι φορείς θεραπείας-όσο και οι κοινωνικοί εταίροι από το χώρο της εργασίας και των επιχειρήσεων». Σύμφωνα με την κ. Μακρή, οι φορείς αυτοί ένωσαν «την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, και αναζήτησαν κοινή γλώσσα και τρόπους δράσης για να προάγουν την ένταξη των απεξαρτημένων στην αγορά εργασίας, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τέτοιους είδους εγχειρήματα», ενώ ανέδειξε το ρόλο του επιχειρείν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.
Επιπλέον, όπως τόνισε η Υφυπουργός Υγείας, «ο στόχος της σύμπραξης αγγίζει την καρδιά των προσπαθειών για μείωση της ζήτησης, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απεξάρτηση και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Ο στόχος αυτός προϋποθέτει μέτρα και στρατηγικές που δεν αποσκοπούν απλώς στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης ή μόνο στη διακοπή της, αλλά επικεντρώνονται στην πολύπλευρη, ολιστική στήριξη των ατόμων, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αυτόνομης και απρόσκοπτής συμμετοχής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η εκπαίδευση, η κατάρτιση, ο επαγγελματικός προσανατολισμό και η στήριξη της ένταξης στην αγορά εργασίας αποτελούν θεμελιώδεις άξονες αυτής της προσέγγισης».

Από την απεξάρτηση στο επιχειρείν
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή 2 ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές που ζουν στην περιφέρεια
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αιγίου: Νεκρός ο ασθενής – μποξέρ που ξυλοκόπησε γιατρό
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Διαβητολόγοι: Επιστολή προς Υπουργείο Υγείας για τη δράση παχυσαρκίας του «Προλαμβάνω»
Σισμανόγλειο: Διαψεύδει οτι υπήρξε περιστατικό κατάποσης αγωγής από νοσηλεύτρια















Comments (0)