Πολλαπλά πλεονεκτήματα φαίνεται να έχει η καινοτόμος σύνθεση βρεφικού γάλακτος εμπλουτισμένη με μεταβιοτικά. Πρόσφατα κλινικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι πλέον το βρεφικό γάλα με μεταβιοτικά πλησιάζει τα πλεονεκτήματα του μητρικού γάλακτος.
Πρόκειται μεγαλύτερη καινοτομία της τελευταίας 20ετίας στη διατροφή των μη θηλαζόντων βρεφών, όπως ειπώθηκε σε επιστημονική ενημέρωση της Nutricia για παιδιάτρους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συγκεκριμένα, πλέον καταγράφονται μειωμένα επεισοδίων κολικών, σύσταση κενώσεων πιο κοντά σε αυτή των βρεφών που θηλάζουν και συνολικά θετική επίδραση στους δείκτες του ανοσοποιητικού συστήματος.
Από αριστερά προς δεξιά: Ο καθηγητής Udo Herz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ειδικής Διατροφής (European Association of Specialized Nutrition – SNE), η κ. Αδαμαντίνη Κυριακού, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και η κ. Σία Κοσιώνη, δημοσιογράφος.
Έρευνες για την αξία της εντερικής χλωρίδας και της αλληλεπίδρασης των προβιοτικών, πρεβιοτικών, συμβιωτικών και μεταβιοτικών αποδεικνύουν ότι και στα μωρά που δεν θηλάζουν, η προσθήκη των μεταβιοτικών στο βρεφικό γάλα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη αναλογία μπιφιντοβακτηρίων στον πληθυσμό μικροβίων του εντέρου, δημιουργώντας μια υγιή σύνθεση μικροβίων κοντά σε αυτή των βρεφών που πίνουν μητρικό γάλα.
Η ωρίμανση του ανοσοποποιητικού επηρεάζεται σημαντικά από τον βρεφικό εντερικό μικροβιόκοσμο, εξηγεί η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Δρ. Αδαμαντίνη Κυριακού.
«Το μητρικό γάλα αποτελεί συνεχές «εμβόλιο» για την υγεία του εντέρου στις δύο διακριτές περιόδους για τον μικροβιακό αποικισμό του βρεφικού εντέρου – δηλαδή, από τη γέννηση μέχρι τον απογαλακτισμό και από τον απογαλακτισμό μέχρι την εισαγωγή στη δίαιτα του ενήλικα» υπογραμμίζει.
Το μητρικό γάλα αποτελεί αναμφισβήτητα την πολυτιμότερη τροφή των βρεφών, λόγω της ιδανικής ποσοτικής και ποιοτικής του σύνθεσης σε πρεβιοτικά, προβιοτικά και μεταβιοτικά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του εντερικού μικροβιόκοσμου στις πρώτες 1.000 ημέρες της ζωής μας.
O κ. Συμεών Λουλούμαρης, Country Manager Nutricia ELN
Ο εμπλουτισμός των βρεφικών γαλάτων με μεταβιοτικά είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι επηρεάζει θετικά τον εντερικό μικροβιόκοσμο και κατά συνέπεια το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών σχολιάζει ο καθηγητής Udo Herz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ειδικής Διατροφής (European Association of Specialized Nutrition – SNE) και υπεύθυνος ερευνών του Healthcare Nutrition, Danone Nutricia.
«Σήμερα, το 40% των βρεφών αλλάζουν γάλα λόγω κολικών ή δυσκοιλιότητας. Απαντήσεις στο ιδιαίτερα σύνθετο ερώτημα όλων αυτών των ετών έρχεται να δώσει η καινοτόμος σύνθεση του Almiron, εμπλουτισμένη με πρεβιοτικά και μεταβιοτικά, και αποδεδειγμένα επιστημονικά οφέλη…» σύμφωνα με την διευθύντρια marketing της Nutricia,Νίκη Μπαλφούσια. Όπως διασαφηνίζι η ίδια τα μεταβιοτικά, είναι τα βιοενεργά συστατικά των προβιοτικών τα οποία παράγονται αφότου τα προβιοτικά αποικίσουν το έντερο και πολλαπλασιαστούν.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ