Skip to content

Casus belli για τους γιατρούς οι νέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Αναβρασμός επικρατεί στον ιατρικό κλάδο για τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας με την οποία αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους, καθώς δεν θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα.

Όπως εκτιμά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η επιβάρυνση αυτή – παρά την έκπτωση του 15% για το 2018 – αποτελεί πρόσθετο πλήγμα για το μικρομεσαίο αυτοαπασχολούμενο γιατρό, καθώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή.

«Ο ιατρικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί, όπως και οι άλλοι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες, να αντέξει το πρόσθετο αυτό βάρος, αλλά και η ελληνική οικονομία και ανάπτυξη θα δεχτεί στο σύνολό της πρόσθετο πλήγμα, το οποίο δεν θα μπορεί να αναταχθεί σύντομα» προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος. «Η καταστροφή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, η υπαλληλοποίηση του ιατρού και η βιομηχανοποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, δεν στοχεύουν μόνο τον ιατρό, αλλά και τον πολίτη που θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες» συμπληρώνει.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, αποτελούν μείζονα ζήτημα για τον ιατρικό κόσμο της χώρας, ο οποίος εξετάζει την απάντησή του, με στόχο οι προαναφερόμενοι όροι της συμφωνίας να μείνουν «στα χαρτιά». Στην κατεύθυνση αυτή η διοίκηση του ΠΙΣ καλεί όλους τους ιατρικούς συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους και να οργανώσουν την αντίδρασή τους, πάνω στα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους.

ασφαλιστικές εισφορέςΠανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ουραγός η Ελλάδα στις “ψηφιακές λύσεις” Υγείας
Υγεία και κοινωνική ασφάλιση σώζουν το πλεόνασμα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...