Αυξημένη προσέλευση ασθενών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εφημερίας στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι ανέφεραν αναστατωμένοι μικρές ενοχλήσεις, που τις συνέδεαν εμμέσως με τον εμβολιασμό τους.
Το φαινόμενο του αδιαχωρητού, σύμφωνα με το τοπικό μέσο Creta24.gr και τον προβληματισμό των εμβολιαζόμενων που έσπευσαν στην εφημερία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου σχολίασε ο υποδιοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Στέλιος Κτενιαδάκης στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1.
Η ανησυχία ότι πρόκειται περί επιπλοκών έφερε τους πολίτες στο νοσοκομείο, ενώ οι περισσότεροι είχαν μικρές ενοχλήσεις, σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος τόνισε ότι «στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία τέτοια σχέση». Ο ίδιος έκανε λόγο για «φήμες που κυκλοφορήσαν στο πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχει κανένα θέμα, ούτε με τα εμβόλια γενικότερα που γίνονται».
Την πρακτική που ακολουθείτε στο εμβολιαστικό κέντρο του ΠΑΓΝΗ, τόσο στη δεύτερη γραμμή της Johnson&Johnson και στη πρώτη της Pfizer, επεσήμανε ο κ. Κτενιαδάκης, οι ίδιοι οι γιατροί να δίνουν το τηλέφωνο τους στους ασθενείς για απευθείας επικοινωνία.
Η επικοινωνία και η προσωπική σχέση με το γιατρό είναι σημαντική, όπως τόνισε ο κ. Κτενιαδάκης, σημειώνοντας ότι τα τηλέφωνα που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοι του είναι περίπου 10 – 15, για διάφορες ερωτήσεις. «Ένας πυρετός που είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα μετά από τον οποιοδήποτε εμβολιασμό, είναι κάτι που μπορεί να ανησυχήσει έναν ασθενή. Ακόμη και σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να υπάρχει μια απάντηση, μια επικοινωνία με τον κόσμο».
Απόλυτα κατανοητή είναι η αγωνία των πολιτών κατά τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ, όμως σημείωσε ότι δεν χρειάζεται η προσέλευση στο νοσοκομείο για μικρές ενοχλήσεις, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθούν σοβαρά περιστατικά. «Σκεφτείτε ότι ο πονοκέφαλος είναι 9 διαφορετικές ειδικότητες. Αν αρχίσουμε να διερευνούμε τα αίτια μιας κεφαλαλγίας, είναι περίπλοκο. Μπορεί ένα σοβαρό πρόβλημα να χαθεί. Το σημαντικό είναι να υπάρχει επικοινωνία του εμβολιαστικού κέντρου με τους ασθενείς του, να υπάρχει προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που κάνουν το εμβόλιο ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να αντιμετωπίζονται τα σοβαρά και πιο σημαντικά περιστατικά με τον καλύτερο τρόπο».
Όσο για την 44χρονη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από δόση εμβολίου της AstraZeneca, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι η κατάσταση της παραμένει βαριά σημειώνοντας «είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή για την ασθενή».
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ