Skip to content

Χειροπέδες σε διευθυντή σε δημόσιο νοσοκομείο για φακελάκι

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον χώρο της δημόσιας υγείας η είδηση της σύλληψης διευθυντή δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος φέρεται να ζητούσε χρηματικά ποσά από ασθενείς και τις οικογένειές τους για την επίσπευση ιατρικών διαδικασιών. Η επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στη σύλληψή του επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει το λεγόμενο “φακελάκι”, φέρνοντας στο φως μια υπόθεση που επαναφέρει το ζήτημα της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διευθυντής απαιτούσε ποσά από 3.000 έως 4.000 ευρώ για να προχωρούν πιο άμεσα οι διαδικασίες περίθαλψης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση του, προχώρησαν σε στοχευμένη παρακολούθηση και έστησαν παγίδα, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του το πρωί της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου.

 Η ποινική εξέλιξη

Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ο διευθυντής εκτιμάται ότι  θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά στο παρελθόν. Οι αρχές αναμένεται να ερευνήσουν τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ενώ η κοινή γνώμη ζητά αυστηρότερες ποινές για φαινόμενα που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τοποθέτηση  του υπουργού Υγείας

Ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό επεσήμανε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο Ιπποκράτειο, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία  σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας. Ο ίδιος επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από τους πολίτες να προβαίνουν σε καταγγελίες όταν τους ζητούν φακελάκι και επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΣΥ είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε αυτές τις ενέργειες. Ειδικότερα, για τα χειρουργεία τόνισε ότι πλέον η λίστα είναι δημόσια και οτι υπάρχει διαφάνεια. Επί του θέματος, ο υπουργός σημείωσε ότι η αναμονή έχει μειωθεί σε 12 μήνες, ενώ πριν υπήρχε αναμονή ακόμη και επτά έτη παραδεχόμενος ότι ήταν ντορπή  μια τέτοια κατάσταση. Στόχος του, όπως τόνισε, είναι μέχρι να φύγει από το Υπουργείο Υγείας, να έχει πέσει η αναμονή κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο τους έξι μήνες, να φθάσει τους τέσσερις μήνες. 

ΔιευθυντήΝοσοκομείοΣύλληψηφακελάκι

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο υπουργός Υγείας αποδέχεται πρόσκληση για επίσκεψη στο Νοσοκομείο Δράμας
RAFARM και Cleveland Clinic σε στρατηγική συνεργασία για καινοτόμο οφθαλμική θεραπεία

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top