Τις σημαντικές καθυστερήσεις από τον ΕΟΠΥΥ στην καταβολή των χρημάτων σε άτομα με αναπηρία, για θεραπείες παραδέχθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.
Όπως σημείωσε, σε συνάντηση του με εκπροσώπους του συλλόγου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), ο Παύλος Πολάκης, το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο από τις έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αττική.
Αιτία, κατά τον κ. Πολάκη, είναι η μεταφορά της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των παραστατικών από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλείται πλέον να εξυπηρετήσει το διπλάσιο αριθμό ασφαλισμένων.
Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της επαρχίας δεν αντιμετωπίζεται πρόβλημα.
Ωστόσο, ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει εκκαθάριση χωρίς έλεγχο, διαδικασία που ακολουθούνταν στο παρελθόν και ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, με ενίσχυση της στελέχωσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων αλλά και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, ώστε το πρόβλημα να λυθεί στο επόμενο διάστημα και να ομαλοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων.

Διαβεβαιώσεις Πολάκη στα Άτομα με Αναπηρία
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Παιδικοί εμβολιασμοί υπό αναθεώρηση: Τι αλλάζει στις ΗΠΑ
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Τα κιλά χάνονται στη ζυγαριά, αλλά γυρίζουν: Μελέτη για τα φάρμακα κατά της Παχυσαρκίας
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Πρόγραμμα RETENTION: Η Ευρώπη ενώνει τις δυνάμεις της για την καρδιακή υγεία
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025













Comments (0)