Κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες μειώνεται ο κίνδυνος εμφράγματος στις γυναίκες που καταναλώνουν δύο μπύρες την εβδομάδα. Όπως προκύπτει από μελέτη της Ακαδημίας Σαλγκρένσκα, του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, μελετώντας τις περιπτώσεις 1.500 μεσήλικων γυναικών από το 1968 μέχρι το 2000, η ήπια κατανάλωση μπύρας εμφάνιζε προστατευτική δράση ενάντια στα εμφράγματα, συγκριτικά με την βαριά ή την ανύπαρκτη κατανάλωση. Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει ότι η ήπια κατανάλωση αλκοόλ συνοδευόταν από προστατευτική δράση ενάντια στα καρδιαγγειακά. Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι ερευνητές, φάνηκε ότι μέσα σε μια περίοδο 32 ετών, στο σύνολο των εθελοντριών οι 185 έπαθαν έμφραγμα, οι 162 έπαθαν εγκεφαλικό, οι 160 εμφάνισαν διαβήτη και οι 345 εκδήλωσαν καρκίνο. Αναλύοντας τα δεδομένα, οι ειδικοί εντόπισαν έναν ισχυρό συσχετισμό ανάμεσα στην υψηλή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στον κατά 50% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, συγκριτικά με τις περιπτώσεις ήπιας κατανάλωσης αλκοόλ. Οι γυναίκες που ανήκαν στην ομάδα της ήπιας κατανάλωσης μπύρας – η οποία κατά τους ειδικούς μεταφράζεται σε 1-2 μπύρες την εβδομάδα έως 1-2 μπύρες τον μήνα – φάνηκε να συνοδεύονται από μια προστατευτική δράση η οποία περιόριζε τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 30%.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ