Skip to content

Δομές για την Άνοια: Τι θα μπορούσαμε να μάθουμε από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

 

 

 

Για καλές πρακτικές και τεχνογνωσία σχετικά με τη φροντίδα και τη περίθαλψη των ασθενών με άνοια που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα  ενημερώθηκε ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

 

Ο υφυπουργός Υγείας επισκέφτηκε την δομή Caritas St. Benediktus για άτομα με άνοια και ενημερώθηκε από την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Caritas Ντίσελντορφ, Anna Gockel-Gerber, καθώς και από την υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, Suada Murathodzic και την ομάδα της για το ίδρυμα. Ο κ. Βαρτζόπουλος  έλαβε πληροφορίες για τη λειτουργία του, τη χρηματοδότησή του και τις υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης που προσφέρονται στους ωφελούμενους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ο υφυπουργός Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση Εργασίας με τον αντιπρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Κοινοβουλίου του κρατιδίου. Οι συμμετέχοντες είχαν τη ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την φροντίδα των ασθενών που πάσχουν από άνοια καθώς και για την προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων αυτών.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και τον πρόεδρο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Φαίδωνα Κατζαμπόπουλο. Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε το νομικό πλαίσιο λειτουργίας και χρηματοδότησης των δομών φιλοξενίας ασθενών με άνοια στη χώρα. Παράλληλα ετέθησαν τα ζητήματα της μακροχρόνιας φροντίδας χρονίως πασχόντων και παροχών και διευκολύνσεων σε  φροντιστές.

ΆνοιαΒετσφαλίαΔημήτρης ΒαρτζόπουλοςΔομέςΡηνανία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανοιχτή συνάντηση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ
EKAB: Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης 2024

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...