Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες θα πραγματοποιηθούν στις 3 Φεβρουαρίου 2018 στο Δήμο Παλλήνης – Γέρακα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους». Η Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα (Δράμας & Λακωνίας).
Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν κλινικά παιδιά και θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, με την Επιστημονική ευθύνη του κ. Γ. Χρούσου, καθηγητή Παιδιατρικής – Δ/ντή της Παν. Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και της Παιδιατρικής κλινικής του Metropolitan Ηospital. Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι αναγκαίος, καθώς, σύμφωνα με την πρόεδρο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» Ελένη Σωτηροπούλου, τα εμβόλια συμβάλλουν στη μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας του παιδικού πληθυσμού αλλά και στην εξάλειψη διαφόρων ασθενειών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν γυναικολογικές εξετάσεις (λήψη κολπικού επιχρίσματος pap-test και διακολπικό υπέρηχο), με την Επιστημονική ευθύνη του κ. Μάκη Δεληγεώρογλου καθηγητή Μαιευτικής/Γυναικολογίας, Δ/ντή της Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής στο «Αρεταίειο» και της κ. Σ. Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής/Γυναικολογίας στη Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του «Αρεταίειου».
«Οι γυναικολογικές εξετάσεις είναι απαραίτητες, καθώς σήμερα μόλις δύο στις δέκα Ελληνίδες υποβάλλονται τακτικά σε τεστ Παπανικολάου, την εξέταση που συντελεί στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» σημειώνει η κ. Σωτηροπούλου, τονίζοντας πως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό.
Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Παλλήνης – Γέρακα και καρδιολογικός έλεγχος σε πολίτες όλων των ηλικιών. Θα γίνει screening με τη χρήση φορητού Καρδιογράφου –Υπερηχογράφου, με την Επιστημονική ευθύνη του κ. Κων/νου Τσιούφη καθηγητή καρδιολογίας στην Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική του «Ιπποκρατείου». «Τα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα εξετάσουν πολίτες που λόγω της οικονομικής κρίσης αποφεύγουν να επισκεφθούν κάποιον καρδιολόγο και έχουν παραμελήσει την υγεία της καρδιάς τους» αναφέρει η κ. Σωτηροπούλου. Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί θα δώσουν στους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα τις κατάλληλες οδηγίες προκειμένου να ρυθμίσουν το θέμα τους και να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
Κατά τη διάρκεια της Ιατρικής Παρέμβασης θα πραγματοποιηθούν ακόμη ορθοπεδικοί έλεγχοι, με την επιστημονική ευθύνη του κ. Κων/νου Tσιώρου, Διευθυντή του Ορθοπεδικού τμήματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και ενδοκρινολογικοί έλεγχοι (με την Επιστημονική ευθύνη της κ. Έφης Κούκκου Ενδοκρινολόγου, Διεθύντριας της Ενδοκρινολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»). Όπως σημειώνει η κ. Κούκκου, «ο ενδοκρινολογικός έλεγχος είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί μπορεί να αποκαλύψει νοσήματα που προκαλούν προβλήματα στην υγεία των πολιτών και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους ή μπορεί να αποκαλυφθεί υπο-θεραπεία των νοσημάτων και αύξηση των υποτροπών των χρόνιων νοσημάτων, κάτι που είναι πλέον σύνηθες λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά».
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ