Skip to content

Έγκαιρη διάγνωση της προεκλαμψίας

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Η Προεκλαμψία είναι μια επιπλοκή της εγκυμοσύνης, πιθανόν επικίνδυνη για τη μητέρα και το παιδί. Επηρεάζει μία στις δέκα κυήσεις, και για το 1% με 2% των εγκύων που βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση, η μόνη θεραπεία είναι πρόωρος τοκετός ανεξάρτητα με το πόσο έχει αναπτυχθεί το έμβρυο.

Η διάγνωση της προεκλαμψίας ήταν μέχρι πρόσφατα προβληματική, καθώς η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η γενική ούρων, που ακολουθείτο συνιστά διαδικασία χρονοβόρα με συνήθως αναξιόπιστα αποτελέσματα.

Ερευνητές του King’s College UK ανέτρεψαν τα δεδομένα, καθώς διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να προβλέψουν το 96% των περιπτώσεων όπου οι έγκυοι θα γεννούσαν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων εντοπίζοντας ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα της πρωτεΐνης PLGF (Πλακουντιακός Αυξητικός Παράγων).

Έτσι, το νέο αιματολογικό τεστ, που μετρά τα επίπεδα της πρωτεΐνης PLGF, χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να δώσει ακριβή αποτελέσματα.
Επιπλέον, η τέλεση του είναι πολύ απλή, χάρη στη χρήση της φορητής συσκευής Triage Meter, που χρειάζεται μια πολύ μικρή ποσότητα αίματος της εγκύου.
Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται από υψηλότατη ευαισθησία που προσεγγίζει το 97% !

«Σύμφωνα με τη μελέτη η εξέταση προβλέπει

  • Ενδεχόμενη ανάγκη για πρόωρο τοκετό
  •  μη αναγκαίο τοκετό στις επόμενες 14 ημέρες
  • τοκετό / ή μη στις επόμενες 14 ημέρες σε γυναίκες με αναδρομική διάγνωση πρόωρης προεκλαμψίας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων στην ίδια μελέτη:

1) Το test “Alere Triage® PLGF” είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την περίπτωση των γυναικών που παρουσιάζουν αβεβαιότητα ή ανεπιβεβαίωτη προεκλαμψία πριν την 35η εβδομάδα και καταγράφεται ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • Νεο-διαγνωσθείσα υπέρταση και μόνο.
  •  Νεο-διαγνωσθείσα πρωτεϊνουρία και μόνο.
  • Μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη από μόνη της.
  • Σοβαρή κεφαλαλγία.
  • Πόνο στο επάνω δεξί τεταρτημόριο της κοιλίας.
  • Αλλαγές στην όραση ή ξαφνική αύξηση του βάρους.

2) Υπάρχουν πλέον σημαντικές δυνατότητες να αυξηθεί η ασφάλεια των κλινικών αποφάσεων σε γυναίκες με υποψία προεκλαμψίας πριν από την 35η εβδομάδα της κύησης».

www.plgf.com

 

Menariniπροεκλαμψία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής
Shire: Εξαγοράζει τη ViroPharma έναντι 4,2 δισ. δολ.

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...