Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι δανειστές μας επιβεβαίωσαν με email ότι αποδέχονται την πρόταση για τιμολόγηση των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους (off patent) βάσει των τριών χαμηλότερων τιμών κρατών-μελών της ΕΕ και μάλιστα αναδρομικά σε σκευάσματα, που έχουν τιμολογηθεί από 1/1/2012.
Ο Υπουργός Υγείας δεν έδωσε άλλες εξηγήσεις για το επίμαχο email ή για το που θα κινηθεί γενικότερα η τιμολόγηση. Επίσης, δεν διευκρίνισε αν εκτός από τρεις χαμηλότερες τιμές θα εισαχθεί και η εναλλακτική τιμολόγηση, στο 50% της τιμής του πρωτοτύπου, στην οποία είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.
Μάλιστα, τότε είχε υποστηρίξει ότι η τιμολόγηση του off patent σκευάσματος θα ακολουθεί τη μέθοδο που θα δίνει τη χαμηλότερη τιμή.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, ο κ. Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της επιλογής του φαρμάκου από τον γιατρό και την αναγραφή της εμπορικής ονομασίας. Υποστήριξε, δε, ότι ακόμα το διαπραγματεύεται με την Τρόικα, ενώ σχολιάζοντας ανάλογη τοποθέτηση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Μελά είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μελάς σας το είπε, αλλά εγώ θα σας το κάνω πράξη».

«Έκλεισε» η τιμολόγηση των off patent
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νέος τρόπος χορήγησης πρόσθετων αμοιβών στο ΕΣΥ
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση
Αναθεωρήθηκαν οι κατευθυντήριες Οδηγίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
Κλείσιμο μονάδας αιμοκάθαρσης στην Πιερία: 96 νεφροπαθείς σε καθημερινή ταλαιπωρία















Comments (0)