Έκρηξη καταγράφει ο αριθμός των εμβολιασμών στα νησιά της Ρόδου και της Καλύμνου σχεδόν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Κινητοποίηση φαίνεται πως υπήρξε λόγω της ανακοίνωσης των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.
Αύξηση τόσο στις πρώτες δόσεις όσο και στις αναμνηστικές με το εμβόλιο της Johnson &Johnson, έχει διαπιστωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόλου, όπως δήλωσε στην «Δημοκρατική» ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης. «Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι κάνουμε περίπου 60 εμβόλια την ημέρα ενώ μέχρι πρότινος ήταν περίπου 20 ημερησίως (και νέοι εμβολιασμοί και αναμνηστικοί)».
Στο δε Κέντρο Υγείας του νησιού οι ροές για τον εμβολιασμό είναι πολύ αυξημένη, σύμφωνα με τον συντονιστή της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου, Νίκο Παυλίδη. Εκεί οι πολίτες «θωρακίζονται» με το εμβόλιο της Pfizer και πλέον έχουν αυξηθεί τόσο οι πρώτες όσο και οι τρίτες δόσεις. Ο αριθμός έφθασε στα 558 εμβόλια κάθε μέρα, από τα 250 εμβόλια κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Κέντρο Υγείας μεγάλη κίνηση καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για ραντεβού, αλλά το προσωπικό παραμένει το ίδιο. Ωστόσο, προβλήματα προκαλούνται λόγω της μη προσέλευσης και των καθυστερήσεων, το Κέντρο Υγείας παραμένει ανοιχτό από το πρωί έως και το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παυλίδης εκτιμά πως μέχρι αυτή την ώρα η Ρόδος καταγράφει ποσοστά ανοσίας της τάξης του 73% (νοσήσαντες, εμβολιασμένοι και μερικώς εμβολιασμένοι), ενώ με την αύξηση που σημειώνεται στην ζήτηση για εμβολιασμούς, μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 θα αυξηθούν περαιτέρω και να φθάσει στο 85% ποσοστό ανοσίας στο νησί της Ρόδου. Ο στόχος αυτός αναμένεται να έχει αντίκτυπο στον τουρισμό.
Ενθαρρυντικό είναι ότι την ανιούσα έλαβε ο αριθμός των εμβολιασμένων στο νησί της Καλύμνου που μέχρι τώρα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς . Για κατακόρυφη αύξηση έκανε λόγο η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ. «Την προηγούμενη εβδομάδα φτάσαμε τους 350 εμβολιασμούς, ενώ αυτές τις ημέρες έχουμε κατά μέσο όρο, 200 εμβολιασμούς την ημέρα. Φανταστείτε ότι κάποια στιγμή, πριν λίγες ημέρες (επειδή αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση) δεν είχαμε ούτε εμβόλια για να αντιμετωπίσουμε την ζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όμως το ζήτημα αντιμετωπίστηκε και στο Νοσοκομείο Καλύμνου εμβολιάζονται οι ντόπιοι είτε με εμβόλιο της Pfizer και της Johnson &Johnson.
Άξιο λόγου είναι πως άνοδος σημειώνει ο αριθμός της πρώτης δόσης, μετά από μια καμπή. Υπενθυμίζεται ότι υψηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, και κυρίως στα μικρά νησιά. Εκεί οι ντόπιοι εμβολιάστηκαν από την αρχή του έτους.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ