Με στόχο την υιοθέτηση ενός ψηφιακού πολύ-ιατρείου, αντιπροσωπεία της Ιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης της Δημοκρατίας της Ουγκάντα επισκέφθηκε την εταιρία τηλεϊατρικής VIDAVO στη Θεσσαλονίκη. Επιδίωξη της αντιπροσωπείας ήταν να λάβουν πληροφορίες για τη πλατφόρμα τηλεϊατρικής Vida24.
Στα σχέδια της VIDAVO μετά την Ευρώπη και την Ασία, είναι να μεταφέρει τη τεχνογνωσία και τα προϊόντα της στην Αφρική. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο υποστράτηγος Δρ. Ambrose Musinguzi, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών, ο Υπολοχαγός Kakungulu Ivan επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφορικής και ο Δρ. Kaweesa Joseph, πρόεδρος του Ιδρύματος iLERA INITITIATIVE, σύμφωνα με το τοπικό μέσο cityportal.gr.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, στο οποίο ξεναγήθηκε στη Νεφρολογική Κλινική. Εκεί έλαβε πληροφορίες για την υποστήριξη αιμοκαθαρόμενων ασθενών εκτός νοσοκομείου μέσω απομακρυσμένων υπηρεσιών Ψηφιακής Υγείας για τη διασύνδεση ασθενών με Επαγγελματίες Υγείας από τον επικεφαλής των υπηρεσιών, Νεφρολόγο Γεράσιμο Ι. Μπαμίχα MD, PhD.
Στους φιλοξενούμενους έγινε αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων της Τηλεϊατρικής με παραδείγματα πρότυπων ερευνητικών υπηρεσιών για τη διαχείριση ογκολογικών περιστατικών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο εφαρμογής στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς και του Πληροφορικού Συστήματος Νοσοκομείου της Computer Team. Ακόμη, οι επισκέπτες παρακολούθησαν άσκηση ετοιμότητας του Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η αντιπροσωπεία διαφωτίστηκε για την καινοτόμο εφαρμογή «EMMΑ» την οποία έχει παραχωρήσει η VIDAVO και χρησιμοποιείται πιλοτικά στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι μια wearable συσκευή καρπού της Vidavo με βιοαισθητήρες χρησιμοποιήθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να αξιολογεί τα ζωτικά σημεία δυνητικά θετικών ασθενών στον Covid-19 και να ενημερώνει απομακρυσμένα το ιατρικό προσωπικό για την πορεία της υγείας τους καθώς και τη συσχέτισή τους με τα συμπτώματα του Covid-19.. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vida24 είναι η μοναδική πλατφόρμα στην Ελλάδα η οποία έχει πιστοποιηθεί με CE0653 Κλάση IIa ως ιατροτεχνολογικό προϊόν, καθώς και τεκμηριωμένη λειτουργεία από Επιστημονικά Ιδρύματα και Φορείς Υγείας. Με εμπειρία και παρουσία στην Παγκόσμια αγορά για περισσότερα από 15 έτη, η πλατφόρμα αξιοποιήθηκε σε πιλοτικές εφαρμογές μεγάλης κλίμακας στην Ε.Ε.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ