Αλλαγές στη διαδικασία εκτέλεσης των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν σήμερα, εξασφαλίζοντας ενιαία προθεσμία λήξης για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημέρωσε ότι πλέον όλα τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά θα έχουν διάρκεια 60 ημερών. Στο εξής η λλήξη θα είναι ανεξάρτητη από το αν εκτελούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Μέχρι σήμερα ίσχυαν διαφορετικοί χρονικοί περιορισμοί (3 εβδομάδες στον ιδιωτικό τομέα και 8 εβδομάδες στον δημόσιο), γεγονός που προκαλούσε σύγχυση και καθυστερήσεις για τους πολίτες.
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ τονίζει ότι η αλλαγή αυτή προέκυψε από συντονισμένες επαφές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ. Στόχος είναι η διευκόλυνση ασθενών και ιατρών. Η νέα ρύθμιση αναμένεται να βελτιώσει τη διαδικασία προγραμματισμού εξετάσεων, περιορίζοντας γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και εξασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.























Comments (0)