Στη αναβάθμιση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» συμβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την προσφορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού 122 μηχανημάτων και καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων.
Το νοσοκομείο προβλέπεται ότι θα θωρακιστεί έναντι της πανδημίας αλλά και για μη COVID περιστατικά, αφού τα 122 μηχανήματα,, 37 ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα εγκατασταθούν σε κλινικές νοσηλείας περιστατικών covid-19, τμήματα και λοιπές κλινικές του νοσοκομείου.
Στο πνεύμα αυτό έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες επενδύσεις στο νοσοκομείο, με στόχο την γενικευμένη χρήση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών. Η υλοποίηση της ψηφιοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.
Απώτερος σκοπός της υιοθέτησης και αξιοποίησης των πιο σύγχρονων εργαλείων είναι να διασφαλιστεί ο θετικός αντίκτυπος στην καθημερινότητα γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο νοσοκομείο, καθώς και στην εξυπηρέτηση των ασθενών και των επισκεπτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα υλοποιούνται με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τα εν λόγω έργα «διευρύνουν επίσης την επένδυση που είχαμε υλοποιήσει επιτυχώς στην προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο με την εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου».
Το πρώτο έργο αφορά στη προμήθεια 14 ειδών (70 μηχανήματα) εκ των οποίων τα 11 προορίζονται για τις κλινικές νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό. Ο εξοπλισμός προβλέπεται και για την υποστήριξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, «οι οποίες έχουν προκύψει από την δυναμική εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της νοσηλευτικής πρακτικής, σε ένα τριτοβάθμιο και εκπαιδευτικό νοσοκομείο, αλλά και για την καρδιολογική κλινική» όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Κατά το δεύτερο έργο το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με 23 είδη και συνολικά 52 τεμάχια, που θα εγκατασταθούν σε διάφορες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, ενώ τα επτά είδη θα αντικαταστήσουν παλιό και τεχνολογικά ξεπερασμένο εξοπλισμό και μηχανήματα που «έχουν προβλήματα αξιοπιστίας και συντήρησης και τεχνικής κάλυψης».
Ακόμη, 16 είδη θα υποστηρίξουν νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των χειρουργικών ιατρικών ειδικοτήτων, ειδικότερα της οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ και επιπλέον της ακτινοθεραπείας κοκοήθων όγκων, της αιμοκάθαρσης, της εντατικής νοσηλείας (ΜΕΘ) και της ενδοσκοπικής ιατρικής.
Στο έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του νοσοκομείου περιλαμβάνονται: 1. Η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υποστήριξης κλινικών αποφάσεων (Clinical Decision Support) για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και η διασύνδεση του συστήματος με το φάκελο ασθενούς. 2. Η ολοκλήρωση και λειτουργική αναβάθμιση, με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, της βραβευμένης εφαρμογής ασφαλών αιμοληψιών «SAFEBLOOD», η οποία αναπτύσσεται εσωτερικά στο Νοσοκομείο από την Διεύθυνση Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης. 3. Η προμήθεια και παραμετροποίηση υποδομών ασφάλειας συστημάτων και δεδομένων με βάση τις σύγχρονες εθνικές και ευρωπαϊκές κανονιστικές ρυθμίσεις (GDPR). 4. Ο εκσυγχρονισμός και η αρχιτεκτονική αναβάθμιση των ενσύρματων εσωτερικών δικτύων (LAN) και η επέκταση του ασύρματου (WLAN) δικτύου δεδομένων, με στόχο την καθολική κάλυψη του νοσοκομειακού συγκροτήματος, για τη λειτουργία των υφιστάμενων και των παραπάνω νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, μέσω του ασύρματου δικτύου σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. 5. Η αναβάθμιση των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών του Κέντρου Δεδομένων (Data Center) 6. H προμήθεια φορητών τερματικών συσκευών πρόσβασης και εφαρμογές για σημαντικό αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ