Το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων του ΕΟΔΥ προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια των εορταστικών γευμάτων. Στόχος είναι η πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων.
Τα τροφιμογενή νοσήματα προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου. Οι συμβουλές είναι:
Διατηρήστε τα τρόφιμα χωριστά
Αποψύξτε το κρέας τοποθετώντας το:
Γενικές Συμβουλές:
Μην καταναλώνετε ωμή ζύμη:
Η ζύμη που παρασκευάζεται με αλεύρι ή/και αυγά μπορεί να περιέχει βακτήρια, όπως η Salmonella spp. Μη δοκιμάζετε και μην αφήνετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν ωμή ζύμη που προορίζεται για ψήσιμο ή μαγείρεμα (π.χ. ζύμη για κουλουράκια, μπισκότα).
Μέτρα υγιεινής:
Καλές γιορτές με υγεία!
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ