Skip to content

Επισφραγίζει ο FDA την “καινοτομία” του Perjeta

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

“Σύμφωνα με τις διαθέσιμες θεραπείες για ασθενείς υψηλού κινδύνου, σε πρώιμο στάδιο της νόσου, το Perjeta μπορεί να καταστείλει ή να καθυστερήσει την επανεμφάνιση του καρκίνου” όπως επισημαίνει σε δήλωση του ο δρ Richard Pazdur, διευθυντής Αιματολογίας και Ογκολογίας του αμερικανικού FDA.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες που λάμβαναν το φάρμακο Perjeta για τη θεραπεία του πρώιμου σταδίου του καρκίνου του μαστού είχαν σημαντικά λιγότερους όγκους απ’ ότι οι γυναίκες που λάμβαναν παλαιότερους συνδυασμούς φαρμάκων.
Η έγκριση του Perjeta, το καθιστά το πρώτο φάρμακο για τον καρκίνο σε προ-εγχειρητικό στάδιο. Τα φάρμακα για πρώιμα στάδια καρκίνου βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, αλλά οι γιατροί ελπίζουν ότι θα μπορούν σε λίγο καιρό με φαρμακευτική προσέγγιση να συρρικνώνουν τους όγκους, ώστε να γίνεται ευκολότερη η αφαίρεση ή ακόμη και να εξαλείφεται η ανάγκη για χειρουργική επέμβαση συνολικά.
Σύμφωνα με τη διευρυμένη έγκριση, το Perjeta (περτουζουμάμπη) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το αντίστοιχο φαρμακευτικό σκεύασμα Herceptin, για τον καρκίνο του μαστού, πριν από τη χειρουργική επέμβαση.
Το Herceptin έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του HER2-θετικού καρκίνου του μαστού, μειώνοντας τον κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου. Περίπου το 20% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού, παρουσιάζουν αφθονία της πρωτεΐνης HER2 και τείνουν να είναι πιο επιθετικοί.
Πάντως, σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA, οι ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με Perjeta, θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν το Herceptin για ένα χρόνο.

Roche

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ευρωζώνη: Πρωταθλήτρια ανεργίας η Ελλάδα
GSK: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...