Skip to content

Επιστημονική “ασπίδα προστασίας” στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι συντονιστές των Ομάδων Εργασίας Ειδικοτήτων και Εξειδικεύσεων (μέλη ΔΕΠ και ιατροί του ΕΣΥ), που συγκροτήθηκαν πριν ένα μήνα από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Μάρκου, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σφοδρότατης κριτικής από ιατρικούς συλλόγους, ενώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις, με αφορμή την πρόταση του ΚΕΣΥ για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση των γιατρών και τον τρόπο λήψης της ειδικότητας.

Όπως τονίζουν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα της πλειοψηφίας των Ομάδων Εργασίας, οι επιθέσεις στο πρόσωπο του κ. Μάρκου είναι άδικες. «Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο εκπαίδευσης των ειδικευόμενων ιατρών είναι επιτακτική και η διαβεβαίωση του ΚΕΣΥ ότι γρήγορα θα θεσμοθετήσει τις προτάσεις μας, δίνει ελπίδες ότι μία διαχρονική απαίτηση όλων των επιστημονικών και ακαδημαϊκών φορέων θα τελεσφορήσει» αναφέρουν σχετικά.

Σημειώνουν, παράλληλα, πως η επεξεργασία των προτάσεων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα το πόρισμα για τον τρόπο αξιολόγησης των κέντρων εκπαίδευσης των ειδικευομένων θα παραδοθεί στην επιτροπή εκπαίδευσης-μετεκπαίδευσης του ΚΕΣΥ. «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι ειδικευόμενοι που θα εξεταστούν σε πανελλήνιο επίπεδο θα γνωρίζουν τον τρόπο λήψης της ειδικότητας προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας» υποστηρίζουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ Παναγιώτης

Επείγουσα Ιατρική

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος

Ιατρική Εργασίας

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

Παιδοψυχιατρική

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ Αλέξανδρος

Παθολογία

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

Νευροχειρουργική

ΓΟΥΜΕΝΟΣ Δημήτριος

Νεφρολογία

ΔΟΥΓΕΝΗΣ Δημήτριος

Θωρακοχειρουργική

ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗΣ Ιωάννης

Νευρολογία

ΖΩΡΑΣ Οδυσσέας

Γενική Χειρουργική

ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΔΟΥ Σοφία

Μαιευτική-Γυναικολογία

ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γεωργία

Αναισθησιολογία

ΛΙΟΝΗΣ Χρήστος

Γενική Ιατρική

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Ακτινοδιαγνωστική (Αναπλ. Συντονιστής)

ΜΑΡΑΣ Δημήτριος

Αγγειοχειρουργική

ΜΕΓΑΣ Παναγιώτης

Ορθοπαιδική – Τραυματολογία

ΜΠΕΝΟΣ Αλέξης

Κοινωνική Ιατρική – Δημόσια Υγεία

ΜΠΡΟΥΝΤΖΟΣ Ηλίας

Επεμβατική Ακτινολογία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Παναγιώτης

Οφθαλμολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Παναγιώτης

Αιματολογία

Ιατρική εκπαίδευσηΚΕΣΥΟμάδες Εργασίας Ιατρικών Ειδικοτήτων

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλοπή με… ερωτηματικά στο ΠΓΝ Λάρισας
Μετεγχειρητικές επιπλοκές στην πρώτη καισαρική στο ΓΝ Ζακύνθου

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top