Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα». Στη εκδήλωση θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι επιστήμονες ιατροί από όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την προσεχή Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και από τις 18:00 έως τις 20:30 και θα προβληθεί ζωντανά (livestreaming), μέσω της σελίδας του Συλλόγου μας στο Facebook.Στόχος του συλλόγου είναι να μπορέσουν να ενημερώσουν για τις σημαντικές εξελίξεις στις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των αιματολογικών νοσημάτων. Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.
Θέματα που θα συζητηθούν:
- «Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα: Μια προσέγγιση με έμφαση στην ποιότητα ζωής των ασθενών»
- «Η διαχείριση της ΧΛΛ στην καθημερινή κλινική πράξη»
- «Πολλαπλούν Μυέλωμα»
- «Οξείες λευχαιμίες»
Στην ημερίδα θα συμπροεδρεύσουν η κυρία Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος, Αιματολογική – Λεμφωμάτων, Κλινική, Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΜΜΜΟ, Γ.Ν. «Ο Ευαγγελισμός» και ο κύριος Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938.
Στους ομιλητές συγκαταλέγονται διακεκριμένοι επιστήμονες ιατροί, όπως είναι:
- Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ
- Σωσάννα Δελήμπαση, διευθύντρια Αιματολογικού Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος
- Μαρία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Αιματολογίας Α.Π.Θ., Α’ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη
- Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ
- Παναγιώτα Γιαννούλια, Ιατρός, Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α’, Αιματολογική Κλινική και ΜΜΜΟ, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»
- Ευάγγελος Τέρπος, Αιματολόγος, Καθηγητής Θεραπευτικής Αιματολογίας, Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
- Αργύρης Συμεωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Παθολογικής Κλινικής
- Γεράσιμος Πάγκαλης, Καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής Ιατρικό Αθηνών – Ψυχικού
καθώς και εκπρόσωποι των ασθενών, όπως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυταρική Λευχαιμία, Χρήστος Μυλωνάς.
Για να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ.























Comments (0)