Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» του ζητά η Ελλάδα να υποστηρίξει τον προτεινόμενο κανονισμό της ΕΕ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Η ανάγκη στήριξης είναι μεγάλη με δεδομένο ότι ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη έχουν υποστεί σεξουαλική βία και κακοποίηση και μία στις τρεις περιπτώσεις που αναφέρονται αφορά σε παιδιά κάτω των 10 ετών. Στην χώρα μας εκτιμάται πως το 2021 υπήρξαν σχεδόν 15 χιλιάδες αναφορές για υλικό σεξουαλικης κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο σύμφωνα με εφαρμογή Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα παιδιά και τα παιδιά θύματα κακοποίησης των ΗΠΑ. Όπως τονίζει στη έκκληση του ο οργανισμός σκοπός της κίνησης αυτής με την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών από την Ευρώπη είναι να διανοιχτεί ο δρόμος στην καταπολέμηση της κακοποίησης τωνπαιδιών . Σημειώνεται πως ο κανονισμός προτάθηκε από την Ευρωπαικη Επιτροπή.
Εκτιμάται πως η εν λόγω πρόταση προσφέρει μια αναλογική, μακροπρόθεσμη λύση και ένα νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την ασφαλή χρήση αυτοματοποιημένης τεχνολογίας για τον εντοπισμό της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο. Η προστασία των παιδιών από τη βλάβη στο διαδίκτυο και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής των χρηστών δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενοι. Τα εργαλεία που υπάρχουν για τον εντοπισμό υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών είναι ειδικά και κατασκευασμένα για το σκοπό αυτό, με ισχυρές ενσωματωμένες διασφαλίσεις, ορισμένες από τις οποίες χρησιμοποιούνται ήδη σήμερα.
Άξιο λόγου είναι πως η επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντρύφησε στη μελέτη του Ευρωπαϊκού Κανονισμού και είχε αναλυτικές συζητήσεις με διεθνείς φορείς καθώς και οργανισμούς αλλά και με την εμπειρία από τα fora (Missing Children Europe, Eurochild, ECPAT, BraveMovement, We Protect Global Alliance), και έχοντας μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία στην Ελλάδα και διεθνώς, θεωρεί ότι όλα όσα προβλέπονται προσφέρουν μια ισορροπημένη και μακροπρόθεσμη λύση. Το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την ασφαλή χρήση της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας για τον εντοπισμό της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών.
Περισσότερα για την εκστρατεία Child Safety On: https://el.childsafetyineurope.com/
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ