Τα αποτελέσματα αφορούν την επιτυχημένη, Φάσης ΙΙΙ του φαρμάκου evolocumab, όπως επισημαίνει η Amgen, και αφορά έναν αριθμό ασθενών που πλέον έχουν ανάγκη από εναλλακτικές θεραπείες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 5% έως 20% των ασθενών «αντιδρούν» στα φάρμακα στατίνης για τη μείωση της χοληστερόλης, προκαλώντας παρενέργειες, όπως μυϊκή αδυναμία ή κόπωση.
Το evolocumab ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς PCSK9 και λειτουργούν αναστέλλοντας μια πρωτεΐνη που μειώνει την ικανότητα του ήπατος να αφαιρέσει την LDL χοληστερόλη από το αίμα.
Με βάση την δραστική μείωση της LDL χοληστερόλης, όπως αποδεικνύεται από την μελέτη της Amgen, οι αναστολείς PCSK9 θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα πιο σημαντικά νέα φάρμακα για την καρδιά.

Επιτυχία της Amgen σε φάρμακο 3ης φάσης
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Νέος τρόπος χορήγησης πρόσθετων αμοιβών στο ΕΣΥ
Αναθεωρήθηκαν οι κατευθυντήριες Οδηγίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
Κλείσιμο μονάδας αιμοκάθαρσης στην Πιερία: 96 νεφροπαθείς σε καθημερινή ταλαιπωρία
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση















Comments (0)