Μελέτη όψιμης φάσης απέδειξε τη συρρίκνωση των όγκων, επιτυγχάνοντας το στόχο του φαρμάκου, που προορίζονταν για συστημική ανοσοαπόκριση.
Το φάρμακο, talimogene laherparepvec, επίσης γνωστό ως Τ-VEC, εισέρχεται στο εσωτερικό του όγκου με ένεση, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα, βοηθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα στο σώμα.
Ο Δρ Robert Andtbacka, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, σε τηλεφωνική του συνέντευξη χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «πολύ ενθαρρυντικά».
Τα αρχικά δεδομένα της μελέτης σε 295 ασθενείς, έδειξαν ότι το T-vec κατόρθωσε να έχει σημαντική ανταπόκριση στην καταπολέμηση του όγκου. Ενώ, στα τελευταία στοιχεία της μελέτης απόκρισης στο φάρμακο αναλύθηκαν 4.000 καρκινικές βλάβες
Το εμβόλιο μείωσε στο 64% των ασθενών τουλάχιστον στο μισό τον όγκο και στο 47% των ασθενών καταγράφηκε πλήρης ανταπόκριση, που σημαίνει ότι η βλάβη είχε εξαφανιστεί.
Η Amgen ανακοίνωσε ότι αναμένει περαιτέρω στοιχεία στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, προκειμένου να διαπιστωθούν και τα δεδομένα επιβίωσης των ασθενών που λαμβάνουν T-vec.
Το μελάνωμα είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Περίπου 132.000 περιστατικά μελανώματος καταγράφονται παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Επιτυχία της Amgen σε νέο πειραματικό εμβόλιο για το μελάνωμα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξανά πρώτη η ΔΑΚΟΑ στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
SOS για την άμεση πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Γιατί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία «καρφώνει» το ΚΕΣΥ
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
Επιφυλακτικοί οι διαβητικοί στις υποσχέσεις Γεωργιάδη













Comments (0)