Skip to content

Έρευνα μαθητών για το κάπνισμα και την επίδραση στην Υγεία

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

 

 

Έρευνα πραγματοποίησαν 13 μαθητές του CLC Educational Institute, με τη συνεργασία της FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα. Η έρευνα παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουάριου.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για το κάπνισμα και τις επιπτώσεις του, μέσα από την αναφορά στους τέσσερις βασικούς τομείς, Υγεία, Ψυχική Υγεία, Οικονομία και Περιβάλλον. Στην έρευνα αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το κάπνισμα, όχι μόνο για τους ενεργητικούς, αλλά και για τους παθητικούς καπνιστές. Με  πλούσια επιστημονική τεκμηρίωση, οι μαθητές του CLC Educational Institute συμβάλλουν σημαντικά με το έργο τους στην ενημέρωση των νέων, αλλά και ατόμων κάθε ηλικίας.

 

Στοιχεία για το κάπνισμα

  • κύριο παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο του πνεύμονα και συνδέεται με σοβαρές ασθένειες,
  • ο εθισμός στο κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα,
  • η οικονομική επιβάρυνση του καπνίσματος υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των ατόμων,
  • η παραγωγή και διανομή τσιγάρων έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
  • ο καπνός και τα αποτσίγαρα προκαλούν περιβαλλοντικά προβλήματα λόγω της ρύπανσης από την απόρριψη των χημικών αποβλήτων.

Καταλήγοντας τονίζεται η σημαντική επίδραση του καπνίσματος στην παγκόσμια υγεία, οικονομία αλλά και στο περιβάλλον, γι’ αυτό οφείλουν όλες οι χώρες να εφαρμόσουν εθνικό σχέδιο δράσης για το κάπνισμα.  Στο πνεύμα αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για την πρόληψη αλλά για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του καπνίσματος, όπως είναι ο έλεγχος της κατανάλωσης τσιγάρων, το πρόγραμμα προσυμπτωματικής διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς και το σχέδιο διαχείρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα: CLC_EREYNA_1

Αναφερόμενh  στην έρευνα των μαθητών η πρόεδρος της Fairlife L.C.C., Κορίνα Πατέλη-Bell εξέφρασε  ευγνωμοσύνη στους 13  μαθητές του CLC Educational Institute  για την δημιουργία του συγκεκριμένου project. «Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές Μαρίνα Αλεξανδράτου, Ιωάννη Ασημακόπουλο, Έλλη Αργυροπούλου, Μαρία-Βασιλική Δρούλια, Άγγελο Ζώτο, Μαρία-Ιωάννα Καψαμπέλη, Γιώργο Λεβαντή, Αίαντα Μελετιάδη, Διονύση Μουζάκη-Ντέρα, Βασιλεία Νικολακάκη, Διονύση Τσιλιμιδό, Ισαβέλλα Χατζή και Χριστίνα Χριστοδούλου για την κοινωνική τους αφύπνιση για τον καρκίνο του πνεύμονα και το άψογο αποτέλεσμα του project».  Επίσης, η ίδια τόνισε την συμβολή του διοικητικού και διδακτικού team του CLC Educational Institute και των μελών της FairLife και στους επιστημονικούς συνεργάτες της για τον πολύτιμο χρόνο τους και την υποστήριξή τους με την επιστημονική τους γνώση σε όλα τα κομμάτια του project, καθώς και του όλου  team της FairLife L.C.C.  που είναι η φωνή και η δύναμη για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.

ΈρευναΚάπνισμαΚαρκίνος του ΠνεύμοναΜαθητέςΥΓΕΙΑ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Μανιφέστο” κατά του καρκίνου
Αποκλειστικό: Το νέο νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...