Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τις δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο θα καταλάβουν ο Bernard Poussot, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wyeth Corp. και ο Richard Lifton, καθηγητής γενετικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Yale. Εάν τελικά η πρόταση γίνει δεκτή στην ετήσια γενική συνέλευση της 3ης Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο θα ανέρχεται πλέον στα δώδεκα μέλη.
Ταυτόχρονα, η Roche ανακοίνωσε πως ο Richard Scheller, επικεφαλής της μονάδας gRED θα αποσυρθεί στο τέλος του μήνα και θα αντικατασταθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015 από τον Michael Varney, επικεφαλής της μονάδας μοριακής έρευνας.
Η Genentech, η οποία εξαγοράστηκε το 2009 από την Roche, αποτελεί σημαντικό κομμάτι των εργασιών της ελβετικής εταιρείας καθώς παράγει πολλά από τα top-selling φάρμακα της Roche, συμπεριλαμβανομένου ενός franchise από θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού.
Η αλλαγή στο gRED, όπως αποκαλείται το τμήμα ερευνών, έρχεται τρεις μήνες μετά την παραίτηση από το συμβούλιο της μονάδας του Arthur Levinson, πρώην CEO και προέδρου της Genentech, ο οποίος μεταπήδησε στην εταιρεία βίο-επιστήμης Calico LLC, της Google.
Έρχονται αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Roche
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας να χορηγήσει πανάκριβες θεραπείες έως και 10 φορές φθηνότερα!
Πώς σχεδιάζουν οι γιατροί την συνταξιοδότηση τους στην Ευρώπη
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα το 2026















Comments (0)