Σύμφωνα με τον καθηγητή Κ. Srinath Reddy, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Δημόσιας Υγείας της Ινδίας και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιάς, «η κατανάλωση αλατιού στην Ινδία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς κυμαίνεται -κατά μέσο όρο- στα 10 με 12 γραμμάρια την ημέρα, ανά κεφαλή», τονίζοντας παράλληλα πως «Η μείωση της πρόσληψης αλατιού θα πρέπει να βοηθήσει να μειώσει τα φαινόμενα υψηλής αρτηριακής πίεσης, των καρδιαγγειακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων».Ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας της Ινδίας, καθηγητής Fausto Pinto, αναφερόμενος σε θέματα υπέρτασης υπογράμμισε ότι «Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρόληψη της υπέρτασης. Για να μειωθεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι κατευθυντήριες γραμμές της CSI περιλαμβάνουν περιορισμό του άλατος στα 5 έως 6 γραμμάρια την ημέρα, ταυτόχρονα με αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών».Σύμφωνα με τον καθηγητή Reddy, «Οι άνθρωποι στην Ινδία καταναλώνουν περισσότερο αλάτι από ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός τους και μια μείωση τουλάχιστον 3 έως 5 γραμμάρια την ημέρα μπορεί να επιτευχθεί, δίχως βλαβερές συνέπειες. Για το σκοπό αυτό, οι προσπάθειες ανάπτυξης ενός εθνικού προγράμματος μείωσης του αλατιού στην Ινδία βρίσκονται σε εξέλιξη».Στοιχεία του Ιδρύματος Δημόσιας Υγείας της Ινδίας, αποδεικνύουν ότι η υπέρταση κυμαίνεται σε ποσοστά 20% έως 39% στις αστικές περιοχές και 12% έως 17% στις αγροτικές περιοχές. Εκτιμάται ότι η υπέρταση στην Ινδία θα βαίνει αυξανόμενη, καθώς από 140 εκατομμύρια άτομα που έπασχαν το 2008, αναμένεται να ανέλθουν σε σχεδόν 215 εκατομμύρια μέχρι το 2030 με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικά επεισόδια και νεφρική νόσο.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ