Η Τεχνητή Νοημοσύνη συμβάλει στη σχεδίαση εξατομικευμένων πολυεστιακών γυαλών. Με την αξιοποίησή της αποφεύγονται οι παραμορφώσεις, ενώ προσεγγίζεται η μέγιστη δυνατή φυσική όραση.
Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης διευκολύνει την ευκρινή όραση με φυσική θέση κεφαλής και σώματος, ανεξάρτητα του τύπου και του σχήματος κάθε σκελετού επεσήμανε ο Αριστείδης Χανδρινός, Οπτικός – Οπτομέτρης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cardiff της Ουαλίας, Επικ. Καθηγητής Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και βασικός ομιλητής της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών & Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών ΗΟΥΑ ΚΑΙ ΤΟΚΑΙ.
Για να επιτευχθεί αυτό, δημιουργείται βάση δεδομένων που περιλαμβάνει μετρήσεις:
α) προσωπικές και του σκελετού
β) μετρήσεις και ρυθμίσεις των χαρακτηριστικών στοιχείων του σκελετού και
(γ) μετρήσεις των φυσιολογικών χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου οφθαλμού.
Στόχευση αποτελεί η καθαρή όραση για κάθε απόσταση, φυσιολογική όραση σε κάθε θέση κεφαλής και σώματος και φυσιολογική όραση ανεξάρτητα του τύπου και του σχήματος του σκελετού, σύμφωνα με τον κ. Χανδρινό. Μέχρι τώρα αντιμετωπιζόταν δυσκολία στο πέρασμα μεταξύ μεσαίας και κοντινής όρασης. Εμπόδια συναντούσαν οι χρήστες στις σκάλες, σ’ ένα περίπατο, κατά την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και τηλεφώνων.
Το είδος και το περιβάλλον της εργασίας του διοπτροφόρου είναι αυτό που καθορίζει την ανάγκη χρήσης και επιλογής των πολυεστιακών γυαλιών, αποσαφήνισε ο οπτικός και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών, Στέλιος Μυλόβας. Ενδεικτικά οι εργαζόμενοι με υπολογιστές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για πολυεστιακούς φακούς οράσεως. Οι εξελιγμένοι ειδικοί φακοί αποτελούν σηημαντικό εργαλείο για εργαζόμενους και φοιτητές. Τα πολυεστιακά γυαλιά διευκολύνουν ακόμη όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα πρεσβυωπίας και δυσκολεύονται είτε στην εναλλαγή δύο διαφορετικών ζευγών (μακρινά και κοντινά) είτε έχουν θολή όραση στην ενδιάμεση απόσταση.
Ο Οπτικό-Οπτομέτρης είναι απαραίτητος αφού σε συνεργασία με τον ειδικό οφθαλμίατρο θα δώσει λύσεις στην διόρθωση της όρασης, σύμφωνα με τον κ. Μυλόβα. Οι πολυεστιακοί φακοί έχουν εξελιχθεί με την βοήθεια της τεχνολογίας σε ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια του Οπτικού-Οπτομέτρη, όπως τόνισε ο ίδιος.
Η πρεσβυωπία είναι το συχνότερο διαθλαστικό πρόβλημα και αφορά κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα υπενθύμισε ο κ. Μυλόβας. Ωστόσο, δεν εντάσσετα στις διαθλαστικές ανωμαλίες καθώς είναι συνέπεια φυσιολογικών ηλικιακών αλλοιώσεων του κρυσταλλοειδούς φακού και των εξαρτημάτων που τον στηρίζουν, και όχι κατασκευαστικών σφαλμάτων του οφθαλμού. Η πρεσβυωπία έχει ως αποτέλεσμα από κάποια ηλικία και μετά, να δυσκολεύεται η όραση στην κοντινή απόσταση και προοδευτικά να καθίσταται αδύνατη, χωρίς τη βοήθεια γυαλιών ή φακών επαφής.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ