Όπως μεταδίδει το Reuters, το Tretten μελετήθηκε σε 77 ασθενείς με σχετική διαταραχή και ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη της αιμορραγίας σε ποσοστό 90%, χορηγούμενο μηνιαίως, ενώ στις παρενέργειες περιλαμβάνονται οι: κεφαλαλγία, πόνος στα άκρα και στο σημείο της ένεσης.
Όπως τονίζει η FDA, η σπάνια ασθένεια επηρεάζει περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και σχετίζεται με συμπτώματα, όπως αιμορραγία, καθυστερημένη επούλωση τραυμάτων και αποβολές.
Το φάρμακο αναμένεται να συνδράμει στις πωλήσεις της Novo Nordisk κατά 84 εκατομμύρια δολάρια έως το 2018, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση τριών αναλυτών, σε δημοσκόπηση του Thomson Reuters.
Η Novo Nordisk απέκτησε τα δικαιώματα του Tretten από τη ZymoGenetics Inc το 2004. Η Novo έχει συμφωνήσει να καταβάλλει ποσοστό επί των πωλήσεων, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Να σημειωθεί πως η ZymoGenetics εξαγοράστηκε από την Bristol Myers Squibb Co το 2010.
Το προϊόν εγκρίθηκε τον περασμένο χρόνο στην Ευρώπη και τον Καναδά. Πωλείται στην Ευρώπη με την επωνυμία NovoThirteen και περιέχει τη δραστική ουσία catridecacog.

FDA: Έγκριση του Tretten της Novo Nordisk
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πώς σχεδιάζουν οι γιατροί την συνταξιοδότηση τους στην Ευρώπη
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας
33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα το 2026















Comments (0)