Μετά από μια ακροαματική διαδικασία πολλών ημερών, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου και ολοκληρώθηκε μετά από δύο διακοπές την προηγούμενη Παρασκευή, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ιατρό, ο οποίος κατηγορείται πως πλαστογραφούσε γνωματεύσεις με τις οποίες στη συνέχεια χορηγούνταν επιδόματα.
Ο εν λόγω ιατρός ήταν μέλος της πρωτοβάθμιας επιτροπής της τότε Νομαρχίας Ξάνθης που εξέταζε αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ την επίμαχη περίοδο παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των επιδομάτων που χορηγούνταν, που υπολογίζεται στο 20%. Αυτό ήταν που πυροδότησε τότε τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ για την υπόθεση ξεκίνησε και προανάκριση από την Εισαγγελία.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου έφτασαν δέκα υποθέσεις γνωματεύσουν οι οποίες κρίθηκαν ως πλαστογραφημένες. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ενώ ανάμεσα στους μάρτυρες που κλήθηκαν να εξεταστούν και αρκετοί γιατροί της Ξάνθης, κάποιοι εκ των οποίων αρχικά ενεπλάκησαν στην ίδια υπόθεση.

Φυλάκιση σε ψυχίατρο που έδινε μαϊμού γνωματεύσεις
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Κόντρα Γεωργιάδη -Πολάκη για το PET/CT και το κύκλοτρο στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι
Αίτημα Πουλή για την άρση ασυλίας Πολάκη: Καταγγελίες για πίεση στη Δικαιοσύνη και πολιτική στοχοποίηση















Comments (0)