Skip to content

Φυσικοθεραπευτές: Φρένο στις «δωρεάν» θεραπείες

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Οι Φυσικοθεραπευτές αντιδρούν στην περικοπή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και τα «άνισα, άδικα και αντισυνταγματικά μέτρα του claw back και του rebate». Μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής και τη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία απέβη άκαρπη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) προκήρυξε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αναστολές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, ξεκινώντας από σήμερα.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον ΠΣΦ, δεν δόθηκαν επαρκείς διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ θα κυμανθεί για το 2013 κοντά στα 70εκατ. €, ενώ θα ισχύσει ένας κωδικός για κάθε πάροχο.
Τόσο, ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία ότι θα βρίσκονται σε συνεννόηση τόσο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2014, όσο και για την υλοποίηση των μέτρων εξορθολογισμού των δαπανών του. Η ηγεσία του Υπουργείου υποστήριξε ότι για τον υπολογισμό του clawback και την κατανομή των ποσών του προϋπολογισμού που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία παρόχου, θα ληφθούν υπόψιν εκτός από τα αιτούμενα ποσά κάθε κατηγορίας και άλλα στοιχεία, όπως η προκλητή ζήτηση και οι απαιτήσεις του κάθε κλάδου το 2013 σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2012 και κάλεσαν τους φυσικοθεραπευτές να μην προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει θεραπείας, καθώς οι «κινητοποιήσεις τους αφενός ταλαιπωρούν του πολίτες και αφετέρου επιβαρύνουν τον Οργανισμό, χωρίς ουσιαστικό όφελος».

ΕΟΠΥΥΚινητοποιήσειςΠΣΦ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Υποκειμενικές» άδειες σκοπιμότητας
Απάτη δισεκατομμυρίων τα χάλκινα βραχιόλια

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...