Η ακαδημαϊκή του καριέρα έχει αφοσιωθεί στην εφαρμογή των καινοτόμων πρακτικών που προκύπτουν από τη θεμελιώδη μοριακή, βιολογική και βιοχημική έρευνα, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ανθρώπινου καρκίνου, με σκοπό να αναπτυχθούν στοχευμένες ορθολογικές θεραπείες σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον.
Ο λόγος για τον πολυβραβευμένο Δρ. Γεώργιο Δημήτρη, ο οποίος είναι Καθηγητής Ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Χάρβαρντ, Διευθυντής του Κέντρου για το Σάρκωμα και τους Όγκους των Οστών στο Ινστιτούτο κατά του καρκίνου Dana Farber, Διευθυντής του Κέντρου Ludwig στο Dana Farber/Harvard κι εκτελεστικός διευθυντής για Κλινική και Διεθνή Έρευνα στο Ινστιτούτο Ludwig.
«Μέσα από αυτούς τους ρόλους μπορώ να συνδέω τη βασική, τη διεθνή και την κλινική έρευνα με τα διάφορα ερευνητικά τμήματα φέρνοντας νέες συνεργασίες που επικεντρώνονται σε πειραματικές θεραπείες εντός της κοινότητας των ερευνητών του Ludwig Center», αναφέρει ο ίδιος.
Ο Δρ Γ. Δημήτρης, ως πρωτοπόρος στην έρευνα για τον καρκίνο, έχει λάβει σειρά διακρίσεων κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του πορείας. Μερικά από τα πιο σημαντικά βραβεία που έχει λάβει είναι τα: Βραβείο Έρευνας Claire W. and Richard P. Morse, 2005, Βραβείο Κλινικής Έρευνας για τον Καρκίνο Emil J. Freireich, 2002, και το Βραβείο από το Ίδρυμα Johnson and Johnson, 1993. Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι το 2015 βρέθηκε ανάμεσα στους 27 Έλληνες που της λίστας με τους σημαντικότερους επιστήμονες στον κόσμο του Thomson Reuters.
Σε μία από τις συνεντεύξεις του ο διακεκριμένος ερευνητής είχε πει:
«Όταν ήμουν νεότερος, πάντα είχα κάποιον στην οικογένειά μου που έκανε χημειοθεραπεία για κάποιο είδος καρκίνου, οπότε έχω προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο, από την πλευρά της οικογένειας, και για αυτό το λόγο πάντα ήθελα να προσπαθήσω να κάνω μια ουσιαστική διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους, και νιώθω τρομερά προνομιούχος που είμαι εδώ και κάνω τη διαφορά μαζί με την ερευνητική ομάδα που έχουμε σχηματίσει.
Η πρακτική μας επικεντρώνεται πάρα πολύ στον ίδιο τον ασθενή, νιώθουμε ότι σαν επαγγελματίες του χώρου της υγείας θα πρέπει να έχουμε αποκομίσει περισσότερη εμπειρία από περιστατικά με ασθενείς με σάρκωμα από κάθε άλλο άτομο ή ασθενή ή την οικογένειά του. Και για αυτό προσπαθούμε να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία με τους ίδιους τους ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, να τους βοηθήσουμε να γνωρίζουν τις επιλογές τους, να εμπλέκονται σε όλες τις αποφάσεις για τη θεραπεία, να συμμετέχουν ή όχι σε νέα ερευνητικά πρωτόκολλα και προγράμματα, και ύστερα να τους εμπλέκουμε στη λήψη αποφάσεων, και μαζί να λαμβάνουμε την καλύτερη δράση που μπορεί να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».
Ο Δρ Γ. Δημήτρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και ήταν υπότροφος στο Ινστιτούτο Dana-Farber, Αιματολογίας και Ογκολογίας. Υπήρξε Επίκουρος Καθηγητής από το 1992 ως το 2001 στη Σ Ιατρικής του Χάρβαρντ και Αναπληρωτής Καθηγητής από το 2001 ως το 2012. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως Κλινικός Συνεργάτης, Βοηθός Ιατρού και Αναπληρωτής Θεράπων Ιατρός στα νοσοκομεία του Somerville, στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης και στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess.
Πηγή: ellines.com
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ