Επίσης, οι καταναλωτές περιορίζονται στην αγορά των απολύτως αναγκαίων προϊόντων, επιλέγοντας μικρές ποσότητες και πραγματοποιώντας χαμηλότερες δαπάνες.
Άμεση συνέπεια αποτελεί η φθίνουσα παραγωγική δραστηριότητα του κλάδου. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2012 ο όγκος παραγωγής μειώθηκε κατά 11% συγκριτικά με το 2011, δεικνύοντας επιτάχυνση του ρυθμού πτώσης από την προηγούμενη χρονιά (-8,5%). Επιπλέον, τα έσοδα του κλάδου σημείωσαν κάμψη 7,8% έναντι πτώσης 3,6% το 2011.
Αδυναμία της αγοράς αποτελεί η υψηλή εξάρτηση από τις διακυμάνσεις της τιμής του χαρτοπολτού που εισάγεται από χώρες του εξωτερικού. Τα προηγούμενα χρόνια οι διεθνείς τιμές ακολούθησαν ανοδική πορεία, επιβαρύνοντας τις εγχώριες επιχειρήσεις, τάση που αντιστράφηκε μερικώς το 2012.
Σημαντική εξέλιξη για την αγορά αποτέλεσε η κύρηξη πτώχευσης εκ μέρους της Χαρτοβιομηχανίας Diana το 2012 λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών υποχρεώσεών της.
Hellastat: Με ρυθμό 11% υποχωρούν τα προϊόντα χάρτου
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Έγκριση για προκήρυξη 95 θέσεων ιατρών ΕΣΥ από την Ειρήνη Αγαπηδάκη
Σοβαρές προειδοποιήσεις για τη δημόσια υγεία μετά την απόσυρση του Bactrimel από την ελληνική αγορά
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση







Comments (0)