«Κρίκους» στην αλυσίδα συνεργειών επιχειρεί να δημιουργήσει το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας (Hub) της Pfizer στην Θεσσαλονίκη με την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις πανεπιστημιακές αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το Κέντρο στον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Ανδρέα Μπουντουβή και σε σημαντικό αριθμό μελών ΔΕΠ τμημάτων του Ιδρύματος.
Σε ξεχωριστές διαδικτυακές εκδήλωσεις, προβλήθηκε η στρατηγική, το όραμα και οι στόχοι του Κέντρου, καθώς και οι δυνατότητες σταδιοδρομίας φοιτητών του Ιδρύματος. Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι του των ιδρυμάτων παρουσίασαν τα τμήματά του, τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τε ερευνητικά αντικείμενα, την μέθοδο συνεργασίας του Ιδρύματος με ιδιωτικούς φορείς κ.ά. Οι επικεφαλής των πανεπιστημιακών οργανισμών συμφώνησαν σε νέες συναντήσεις για τη διαμόρφωση συνεργασιών, αφενός για την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις δυνατότητες καριέρας στο Κέντρο, και αφετέρου σε θέματα καινοτομίας ή έρευνας και ανάπτυξης.
Σε δήλωσή του ο καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας της Pfizer στη χώρα μας για το επιστημονικό οικοσύστημα και τις προοπτικές συνεργασίας του Digital Hub της Pfizer με το ΕΜΠ. Αναφερόμενος στην πρώτη επίσημη συνάντηση, αλλά και τις προκαταρκτικές επαφές, ο ίδιος σημείωσε πως «εντοπίστηκαν συγκεκριμένες περιοχές κοινού ενδιαφέροντος με ερευνητικές ομάδες των Σχολών του ΕΜΠ και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Συζητείται ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει από πρακτική άσκηση φοιτητών ή εκπόνηση διπλωματικών εργασιών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μέχρι και ενδεχόμενες συνέργειες ερευνητικού και καινοτομικού προσανατολισμού».
Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Pfizer ο καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε «τη δυνατότητα απασχόλησης των αποφοίτων μας σε Εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς, όπως η Pfizer και η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου μας με αντίστοιχες ομάδες του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer, σε ποικίλα αντικείμενα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη κοινών δράσεων».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, Nico Gariboldi, εξέφρασε την ικανοποίηση για τις συναντήσεις μας με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ.Gariboldi, είναι η ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας για τους στόχους και το όραμα του Κέντρου, αλλά και η σύναψη μελλοντικών συνεργασιών. Δηλώνοντας δικαιωμένος για την επιλογή της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας για τη δημιουργία του Κέντρου, ο ίδιος σημείωσε ότι «τα ελληνικά Πανεπιστήμια παράγουν ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο, δημιουργούν υψηλά καταρτισμένους νέους επιστήμονες και με το ερευνητικό τους έργο ενδυναμώνουν την ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα».
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τις νέες θέσεις εργασίας στο Κέντρο εδώ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ