Τη δημιουργία κοινού «μετώπου» με τα εγχώρια εκπαιδευτικά ιδρύματα εξετάζει η Pfizer παρουσιάζοντας το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας (Hub) στην Θεσσαλονίκη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.
Η είσοδος στον στίβο της εργασίας αναμένεται να ανοίξει για τους κορυφαίους φοιτητές. Σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσιάστηκε πριον λίγους μήνες το Hub σε φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην εκδήλωση, που συντονίστηκε από τον επίκουρο καθηγητή Κωνσταντίνο Φούσκα, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 130 φοιτητές, καθώς και αρκετά μέλη ΔΕΠ της σχολής. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το έργο και τα μελλοντικά σχέδια του Κέντρου και τις δυνατότητες σταδιοδρομίας σε αυτό.
Ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας και Πρόεδρος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, επεσήμανε τις προοπτικές πρακτικής άσκησης των φοιτητών, τη συν εποπτεία διπλωμάτων και διπλωματικών εργασιών, την από κοινού υποβολή και συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα, διαλέξεις κ.λπ. Στόχος του Τμήματος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου είναι να αξιοποιήσει αποτελεσματικά την τεχνογνωσία της σε πιο μόνιμη βάση, σχολιάζοντας ότι «έχοντας αυτό υπόψη, έχουμε καλέσει την Pfizer να συμμετάσχει στο νεοσύστατο Βιομηχανικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Τμήματος, μια πρόσκληση που ελπίζουμε να γίνει δεκτή».
Επίσης, το Κέντρο παρουσιάστηκε μέσω μιας διαδικτυακής εκδήλωσης στους φοιτητές και καθηγητές του Τομέα Τεχνολογιών Γνώσης, Δεδομένων και Ιστού της Σχολής Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε το ζήτημα συνεργασίας στον τομέα της έρευνας, αλλά και για τις ευκαιρίες καριέρας που προκύπτουν για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Τομέα και του ευρύτερου Πανεπιστημίου. Αρκετοί φοιτητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για θέσεις εργασίας στο Hub.
Ο διευθυντής του Τομέα Τεχνολογιών Γνώσης, Δεδομένων και Ιστού, Καθηγητής Νίκος Βασιλειάδης, επισήμανε τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές και καθηγητές του Τομέα Τεχνολογιών Γνώσης, Δεδομένων και Ιστού, αλλά και γενικότερα του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. «Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του Hub τα skills που είναι απαραίτητα για την συνεργασία με το Hub, ενώ οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην κατανόηση του είδους των δεδομένων που συλλέγονται από τις εφαρμογές του Hub και των διαβλεπόμενων μεθόδων επεξεργασίας και ανάλυσής τους» σημείωσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ψηφιακού Κέντρου Τεχνολογίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη της Pfizer, Nico Gariboldi αναφέρθηκε στον ρόλο του hub «ως ένα ενεργό τμήμα του τοπικού, αλλά και του ευρύτερου ελληνικού οικοσυστήματος και για αυτό προχωράμε σε αυτές τις συναντήσεις και σε όσες θα ακολουθήσουν, ώστε να γνωριστούμε με τους πιθανούς μελλοντικούς μας συνεργάτες και εργαζόμενους».
Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις, ο κ. Gariboldi υπογράμμισε την άψογη επαγγελματική οργάνωση των πανεπιστημιακών τρμημάτων καθώς και το υψηλό επίπεδο των ερωτήσεων των φοιτητών.
Σε ότι αφορά στην προοπτική συνεργασίας ο κ. Gariboldi εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα βρεθούν «διάφορα πολύ σημαντικά πεδία συνεργασίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με στόχο την εφαρμογή καινοτομιών που θα βελτιώσουν τη ζωή των ασθενών».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις νέες θέσεις εργασίας στο Κέντρο εδώ
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ