Skip to content

Η απάντηση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Την ανάγκη να δώσει απαντησεις γύρω απο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, μετά τις συζητήσεις που έχουν προκληθεί με τη νοσηλεία του Πρωθυπουργού, φαίνεται πως ένιωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.
Με ανακοίνωση, λοιπόν, σημειώνεται πως Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο, οπως αλλωστε έγραψε και το Virus (διαβάστε εδώ).
Ωστοσο, δεν αναφερεται οτι πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεια, η οποια λειτουργεί με τους κανόνες που ισχύουν για τις ιδιωτικές κλινικές. Γίνεται, ομως, εμμέσως λόγος για νοσοκομείο ειδικού καθεστώτος, μέσω του παραλληλισμού του με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται πως μπορεί το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» να μην είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., αλλα “σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας”.
Οπως τονίζεται λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.
Τέλος, σημειώνεται πως “η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του “κοινωφελούς” χαρακτήρα του Ιδρύματος”.

Αλέξης ΤσίπραςΕυγενίδειο Θεραπευτήριο

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

"Πόλεμος" Πολάκη-ΠΟΕΔΗΝ για το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο
Ακαδημαϊκή έδρα Επιγενετικής – Επιγονιδιωματικής στο ΙΤΕ

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top