Την ανάγκη να δώσει απαντησεις γύρω απο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, μετά τις συζητήσεις που έχουν προκληθεί με τη νοσηλεία του Πρωθυπουργού, φαίνεται πως ένιωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.
Με ανακοίνωση, λοιπόν, σημειώνεται πως Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο, οπως αλλωστε έγραψε και το Virus (διαβάστε εδώ).
Ωστοσο, δεν αναφερεται οτι πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεια, η οποια λειτουργεί με τους κανόνες που ισχύουν για τις ιδιωτικές κλινικές. Γίνεται, ομως, εμμέσως λόγος για νοσοκομείο ειδικού καθεστώτος, μέσω του παραλληλισμού του με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται πως μπορεί το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» να μην είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., αλλα “σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας”.
Οπως τονίζεται λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.
Τέλος, σημειώνεται πως “η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του “κοινωφελούς” χαρακτήρα του Ιδρύματος”.

Η απάντηση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Παιδικοί εμβολιασμοί υπό αναθεώρηση: Τι αλλάζει στις ΗΠΑ
Αίτημα συμμετοχής των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Προσωπικών Ιατρών στη δράση για τη Παχυσαρκία
Η Γιούτα εγκαινιάζει το πρώτο σύστημα ανανέωσης συνταγών αποκλειστικά από τεχνητή νοημοσύνη στις ΗΠΑ
Τα κιλά χάνονται στη ζυγαριά, αλλά γυρίζουν: Μελέτη για τα φάρμακα κατά της Παχυσαρκίας
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Η Novo Nordisk λανσάρει το χάπι Wegovy στις ΗΠΑ: Νέα εποχή στη φαρμακευτική απώλεια βάρους















Comments (0)