Απορρίπτει τις καταγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για λίστα δημοσιογράφων, ΜΜΕ και εταιριών επικοινωνίας που λάμβαναν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, δημιουργώντας, όμως, ακόμη περισσότερα ερωτήματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αθ. Γιαννόπουλου, τα χρήματα αυτά αφορούσαν δράσεις ενημέρωσης για σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας, που υλοποιούνταν μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την προηγούμενη 5ετία και που πλέον έχουν «παγώσει» λόγω της οικονομικής στενότητας.
«Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα – ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού», αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος και ξεκαθαρίζει πως «αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας».
Τονίζει, παράλληλα, πως «το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ουδέποτε αποζημίωσε οιονδήποτε δημοσιογράφο (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα». Και καταλήγει: «Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη».
Αν και σαφής, η απάντηση του κ. Γιαννόπουλου μοιραία γεννάει μια σειρά ερωτημάτων.
Προφανώς, επρόκειτο για νομότυπες διαδικασίες και, στην πραγματικότητα, κανείς, ούτε καν ο ίδιος ο κ. Καμμένος, δεν μίλησε για «μαύρο χρήμα». Στην καλύτερη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε την ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει, το πειθαρχικό σώμα της οποίας ,σε πρώτη φάση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι βάσει των εν λόγω στοιχείων «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό». Επιφυλάχθηκε, όμως, έως την ολοκλήρωση της έρευνας.
Ο κ. Γιαννόπουλος, όμως, δεν απαντάει για «το πάπλωμα».
Ποιος αποφάσιζε για την κατανομή των κονδυλίων της επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και με ποια κριτήρια;
Ποιος ήταν ο ρόλος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στη λήψη των αποφάσεων αυτών;
Γιατί στις λίστες εμφανίζονται ονόματα δημοσιογράφων και όχι τα μέσα στα οποία εργάζονταν, αφού, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Γιαννόπουλος, δεν αποζημιώνονταν φυσικά πρόσωπα;
Αλλά κυρίως, πως επελέγησαν τα συγκεκριμένα μέσα και οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι; Η απορία είναι μάλλον εύλογη, με μια απλή ανάγνωση της λίστας, όπου μικρότερης κυκλοφορίας εφημερίδες – για παράδειγμα- λάμβαναν μεγαλύτερα ποσά από έντυπα που πωλούν πολλαπλάσια φύλλα.
Μήπως, τελικά, αυτή η λίστα ήταν «πυροτέχνημα» του προέδρου των ΑΝΕΛ;
Τόσο η απάντηση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ αδειάζουν τον κ. Καμμένο.
Αλλά το άδειασμα του κ. Γιαννόπουλου τσουρουφλάει περισσότερο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Καθηγητής ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Άραγε, ο κ. Καμμένος δεν είχε συνομιλήσει με τον «εκλεκτό» του στο ΚΕΕΛΠΝΟ πριν καταθέσει την «γκρίζα λίστα» ΜΜΕ και Δημοσιογράφων;
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ