Τη λήψη μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών που προκύπτουν καθημερινά λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, συνεχίζει το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την άμεση
Μεταξύ αυτών, η αναζήτηση τρόπου αξιοποίησης κονδυλίων, η αποστολή κλιμακίων στο Αγαθονήσι και τη Μυτιλήνη, αλλά και η αποκατάσταση του ΠΙΚΠΑ Λέρου για τη φιλοξενία προσφύγων.
Συγκεκριμένα, έχουν δρομολογηθεί και διεκπεραιωθεί τα παρακάτω ζητήματα:
1. Συντονισμός με την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΥΔΕΑΠ) και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τη χρηματοδότηση και την αξιοποίηση κονδυλίων για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων- μεταναστών.
2. Αποστολή κλιμακίου στο Αγαθονήσι και στη Μυτιλήνη με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με τη ΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος». Τη ΜΚΕ απαρτίζουν ιατροί και νοσηλευτές από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), το ΕΣΥ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σημειώνεται ότι η 2η ΥΠΕ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να έχει μετακινηθεί γιατρός του ΕΣΥ στο Αγαθονήσι για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει.
3. Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη, κλιμάκιο εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει μεταβεί στη Μυτιλήνη με υγειονομικό υλικό και φάρμακα.
4. Η κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μυτιλήνη λειτουργεί κανονικά καθώς στελεχώθηκε με έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές. Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ έχει στείλει έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές για την ενίσχυση της κινητής μονάδας στην Κω.
5. Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κτιριακής αποκατάστασης του ΠΙΚΠΑ Λέρου το οποίο έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Οι ενέργειες της Αριστοτέλους για τους πρόσφυγες
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)