Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, τα κέρδη 4ου τριμήνου αυξήθηκαν 3,2%, φτάνοντας έτσι στα 280,6 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 260 εκατ. ευρώ. Ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,74 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 3,3% σε ετήσια βάση εξαιτίας των πιέσεων από τα νομίσματα, διατηρώντας τα επίπεδα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 2,73 δισ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα EBITDA της Merck αυξήθηκαν κατά 0,7% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 795,2 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 783 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η διοίκηση της επιχείρησης αναμένει ότι στο 2014 η ανάπτυξη θα αντισταθμιστεί από τις συνεχιζόμενες αρνητικές επιδράσεις των ξένων νομισμάτων, οδηγώντας σε σταθερή αύξηση των εσόδων. Ενώ, τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν σε αντίστοιχο επίπεδο με το προηγούμενο έτος, παρά τις ζημιές και τον έντονο ανταγωνισμό σε συγκεκριμένους τομείς των φαρμακευτικών δραστηριοτήτων.
Οι συντηρητικές εκτιμήσεις της Merck έρχονται σε μια περίοδο που ο οικονομικός διευθυντής Matthias Zachert αναμένεται να αποχωρήσει από την επιχείρηση τον ερχόμενο Μάιο, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του CEO στην Lanxess AG.
Προς το παρόν, η Merck δεν έχει βρει αντικαταστάτη για τον Zachert, ο οποίος επί μια τριετία υπήρξε βασικός «παράγοντας» στην αναδιάρθρωση της, προχωρώντας σε περικοπές κόστους που οδήγησαν την μετοχή της εταιρείας σε άνοδο 30% το περασμένο έτος.

Η μείωση κόστους «τρέχει» τα κέρδη της Merck
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Σοβαρές προειδοποιήσεις για τη δημόσια υγεία μετά την απόσυρση του Bactrimel από την ελληνική αγορά
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Έγκριση για προκήρυξη 95 θέσεων ιατρών ΕΣΥ από την Ειρήνη Αγαπηδάκη
Παρουσία και συνδικαλιστών εγκαίνια στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
Ρύθμιση για τα οφειλόμενα ποσά claw back προς τον ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2022 έως και 2024















Comments (0)