Η αρμόδια ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας κατάρτησε τη Θετική Λίστα, η οποία και εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα Θετική Λίστα περιλαμβάνονται τα 99 πρωτότυπα σκευάσματα που τιμή τον περασμένο Αύγουστο. Το ΦΕΚ είχε ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου και η έναρξη ισχύος του νέου καταλόγου αποζημιούμενων φαρμάκων ορίζεται από την επόμενη (14/2).
Παράγοντες της αγοράς βλέπουν ως θετικό βήμα την έκδοση της λίστας, περιμένουν όμως και την ένταξη σε αυτή των 276 νέων καινοτόμων σκευασμάτων που πήραν τιμή με στο τελευταίο Δελτίο.
Μάλιστα, εκτιμάται πως νέα θετική λίστα θα είναι έτοιμη το αργότερο στα τέλη Μαρτίου, πριν την έναρξη της διπλής προεκλογικής περιόδου. Ωστόσο, οι διαφωνίες των με την πρόσφατη τιμολόγηση φαίνεται πως δεν έχουν υποχωρήσει, με τις φαρμακευτικές εταιρείες να ευελπιστούν τώρα σε διορθωτικό Δελτίο Τιμών.
Το ΦΕΚ επισυνάπτεται παρακάτω.

Η πρώτη Θετική Λίστα του έτους είναι γεγονός!
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Η Πρόεδρος του Συλλόγου SMA εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς
Νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας















Comments (0)