Αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί επικείμενης εξαγοράς της Mylan από την Teva, στους χρηματιστηριακούς διαδρόμους των ΗΠΑ. Ωστόσο, μολονότι η φημολογία ξεκίνησε και πάλι να κάνει έντονα τον κύκλο της –περί συγχώνευσης- ορισμένοι αναλυτές δεν θεωρούν πιθανό το σενάριο.
Όπως μεταδίδει το αμερικανικό FiercePharma, και σύμφωνα με τον Michael Faerm της Wells Fargo, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να παρασύρονται από «ψιθύρους» στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.
Ο Michael Faem ισχυρίζεται ότι η απόκτηση μιας εταιρείας γενοσήμων δεν επαρκεί για να λύσει τα αναπτυξιακά προβλήματα της Teva, μετά τη δικαστική απόφαση που επανέφερε το ρίσκο στις πωλήσεις του βασικού της προϊόντος, του Copaxone.
Ταυτόχρονα, υπάρχει και το ερώτημα για το κατά πόσο η Mylan ενδιαφέρεται να πωληθεί. Η εταιρεία με έδρα την Πενσιλβανία των ΗΠΑ αναζητούσε κι αυτή να αγοράσει άλλη εταιρεία, πριν ολοκληρώσει τη συμφωνία με την Abbott Laboratories να αγοράσει ένα μεγάλο κομμάτι της, έναντι 5,3 δις. δολ. τον περασμένο Ιούλιο.
Έκτοτε, η φημολογία τη φέρει ως υποψήφια αγοραστή απατεντάριστων φαρμάκων άλλων εταιρειών, όπως της Sanofi και της GlaxoSmithKline.
Μάλιστα, τον περασμένο μήνα συμφώνησε να πληρώσει 300 εκατ. δολ. για το αντιπηκτικό Arixta από την GlaxoSmithKline και του εγκεκριμένου γενοσήμου του, στις ΗΠΑ.
Η Teva στο κατώφλι της Mylan; Τα σενάρια…
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα: Έκθεση-ορόσημο για τις υγειονομικές απειλές
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες















Comments (0)