Παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια αναφορικά με τις καταγγελίες περί δωροδοκίας της GlaxoSmithKline στην Κίνα, η φαρμακοβιομηχανία δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποσυνδέσει το όνομα της με τη… διαφθορά!
Όπως μεταδίδει το αμερικανικό Fiercepharma, περιστατικά χειραγώγησης στην Υεμένη έρχονται να προστεθούν στη λίστα των πρόσφατων φαινομένων διαφθοράς για τη φαρμακευτική.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η εταιρεία διενεργεί εσωτερική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών υπαλλήλων για τη δράση της θυγατρικής της στην Υεμένη, προκειμένου να παρέμβει σε αποφάσεις της τοπικής αγοράς αλλά και να ενισχύσει τις πωλήσεις των φαρμάκων της.
Η GSK ερευνά τους ισχυρισμούς όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της εταιρείας στην ηλεκτρονική έκδοση του FiercePharma, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η εταιρεία σέβεται τους ανθρώπους που εκφράζουν σχετικές ανησυχίες».
Οι ισχυρισμοί εξακολουθούν να πλήττουν την εικόνα της εταιρείας, παρά τις προσπάθειες της να μεταρρυθμίσει τις πρακτικές μάρκετινγκ.

Ισχυρισμοί για διαφθορά της GlaxoSmithKline στην Υεμένη
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Η προκήρυξη 2Κ/2026 φέρνει τη μεγαλύτερη ενίσχυση φυσικοθεραπευτών στο ΕΣΥ εδώ και 15 χρόνια
Έναρξη διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία: Νέα εποχή πρόσβασης για τους ασθενείς
Νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής των ασθενών με Fabry στην Ευρώπη
CHAMPS και Κέντρα Πρόληψης: Ενστάσεις για τον σχεδιασμό του UNODC στην Ελλάδα
Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας 2026: Καμπάνια «Ζωή σε Κίνηση»















Comments (0)