Skip to content

Καμπάνα 500 εκατ. δολ. στην Johnson για ελαττωματικά μοσχεύματα

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σε… πρόστιμο 500 εκατ. δολ. κατέληξε ομοσπονδιακή επιτροπή του Τέξας, σε βάρος της Johnson & Johnson και της μονάδας της, DePuy, υπέρ των πέντε εναγόντων οι οποίοι δήλωσαν ότι τραυματίστηκαν από μεταλλικό εμφύτευμα ισχίου (Pinnacle).
Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά από δίκη που διήρκεσε περίπου δύο μήνες, οι ένορκοι εξέτασαν επί μια εβδομάδα πριν καταλήξουν πως τα εμφυτεύματα ισχίου Pinnacle ήταν πλημμελώς σχεδιασμένα, και πως οι εταιρείες δεν προειδοποίησαν το κοινό για τους κινδύνους.
Οι ένορκοι αποφάσισαν να απονεμηθούν περίπου 140 εκατ. δολ. στο σύνολο αντισταθμιστικών αποζημιώσεων και περίπου 360 εκατ. δολ. ως τιμωρητική αποζημίωση, όπως δήλωσε ο Mark Lanier, ο δικηγόρος των εναγόντων.
Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση.
Η DePuy σταμάτησε να πουλά την έκδοση Pinnacle το 2013. Εκείνη τη χρονιά, πλήρωσε 2,5 δισ. δολαρίων σε περισσότερες από 7.000 αγωγές.

Johnson & JohnsonJohnson&JohnsonΑποζημίωσηΔικαστήριοΜεταμοσχεύσειςΜεταμόσχευσηΠρόστιμο

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΦΕΕ: Τα 5 «βήματα» για να αποφύγει η δημόσια υγεία το «παγόβουνο»

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top