Skip to content

Καρκίνος μαστού: Ακόμη και μισό ποτήρι κρασί αυξάνει τον κίνδυνο!

Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Νέα δεδομένα φέρνουν στο φως πολύ αρνητικά συμπεράσματα για τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση αλκοόλ και καρκίνου του μαστού. Έρευνα του World Cancer Research Fund έδειξε ότι ακόμη και μισό ποτήρι κρασί την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο, ενώ επιβεβαίωσε ότι η συχνή, σωματική άσκηση δρα ευεργετικά.

Στην νέα έρευνα (https://goo.gl/ZKaxlx) αναλύθηκαν περισσότερες από 100 μελέτες, στις οποίες εξετάστηκε το ιστορικό περίπου 12.000.000 γυναικών. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε ότι η κατανάλωση ακόμη και μικρής ποσότητας κρασιού καθημερινά (10 γραμ.) αυξάνει τον κίνδυνο μίας γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση κατά 9%!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει ότι σε μία ομάδα 100 γυναικών, περίπου 13 από αυτές θα αναπτύξουν καρκίνο του μαστού έτσι κι αλλιώς. Αν λοιπόν όλες κατανάλωσαν ένα μικρό ποτήρι κρασί την ημέρα, τότε η νόσος θα εμφανίζονταν σε άλλη μία γυναίκα.

Από την άλλη, όσον αφορά τη σωματική άσκηση, η έρευνα ανέδειξε ότι η πιο εντατική άσκηση, όπως ποδηλασία και τρέξιμο, μειώνει τον κίνδυνο μετά την εμμηνόπαυση κατά 10%, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν γυμνάζονται τόσο.

Άρα, μήπως, ήρθε η στιγμή να απαγορευτεί τελείως η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στις γυναίκες; Οι επιστήμονες δεν είναι σαφείς ούτε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατανάλωση αλκοόλ. Λένε ότι συνολικά υπάρχουν 18 παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και ίσως η πλήρης απαγόρευση του αλκοόλ να είναι πολύ ακραία. Όμως, τονίζουν ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ – έστω και σε μικρές ποσότητες.

ΑλκοόλΚαρκίνος Μαστού

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ένας Αφρικανός στο τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
“Veto” φαρμακοποιών στην ΥΑ για τα ΜΗΣΥΦΑ

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...