Skip to content

Καταγγελίες γιατρών για ρουσφετολογική διάταξη

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας εξαπολύει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, με αφορμή την παράταση απαγόρευσης της υποβολής αιτήσεων από τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς του ΕΣΥ σε νέες προκηρυσσόμενες θέσεις, για ένα (1) ακόμη έτος, με διάταξη που παρείσφρησε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

«Δυστυχώς παρατείνεται η κατάφωρη αδικία από την πολιτεία σε βάρος γιατρών ΕΣΥ εγκλωβισμένων επί πολλά χρόνια σε παραμεθόρια και άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας» αναφέρει σχετικά και εγκαλεί την Αριστοτέλους διαιώνιση της ρουσφετοκρατίας. Όπως επισημαίνει, πολλοί από τους γιατρούς αυτούς υφίστανται διπλή κοροϊδία καθώς όταν είχαν πρωτοδιοριστεί το νομικό καθεστώς προέβλεπε δυνατότητα μετακίνησης μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας. Άλλοι που πρωτοδιορίστηκαν αργότερα, πάλι, ήξεραν πως είχαν δικαίωμα υποβολής αίτησης για άλλη θέση 2 χρόνια μετά τον διορισμό τους. Και τα δύο αναθεωρήθηκαν αργότερα.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή χαρακτηρίζει πάντως ατελή την ισχύουσα διάταξη περί μετακινήσεων γιατρών ΕΣΥ (ν. 4461/28-3-2017, άρθρο 29). Όπως λέει, αφενός αφορά μόνο τις από παλιά χαρακτηρισμένες ως «Ά άγονες» περιοχές κι αφετέρου εφαρμόζεται «α λα καρτ» με ρουσφετολογικό τρόπο. Εξάλλου, συμπληρώνει, πληθαίνουν οι καταγγελίες πως δεν τηρείται ούτε καν η σαφώς προβλεπόμενη από την διάταξη υποχρέωση της Πολιτείας να πραγματοποιήσει την μετακίνηση πριν παρέλθει ένα (1) έτος από την αίτηση του/της γιατρού.

«Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στην κατάφωρη αδικία σε βάρος των γιατρών του ΕΣΥ που έχουν επιδείξει πολυετή αυτοθυσία στην δημόσια περίθαλψη στα περιφερειακά νοσοκομεία. Να σταματήσει ο καταναγκαστικός ισόβιος εγκλωβισμός τους και η χυδαία πολιτικάντικη ρουσφετολογία σε βάρος τους» καταλήγει, ζητώντας ένα δίκαιο, ισότιμο και δεσμευτικό για την Πολιτεία καθεστώς μετακινήσεων των γιατρών ΕΣΥ.

 

διαταξηΕνωτικό Κίνημα για την ΑνατροπήΜετακινήσεις

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5th Digital Banking Forum: Ποιο είναι το νέο τραπεζικό οικοσύστημα
Σεξ και εγκυμοσύνη: 7+1 ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...