Την προσαρμογή των μέτρων στο μέγιστο των δυνατοτήτων και των συνθηκών των σχολικών μονάδων συνέστησε ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης με αφορμή την αναμενόμενη αρχή της σχολικής χρονιάς.
«Κάθε σχολείο θα πρέπει να γίνει πιο ιδιαίτερο στα μέτρα του, πέρα του minimum. Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να ορίσει κάθε λεπτομέρεια για το πώς θα λειτουργήσει η κάθε τάξη» υποστήριξε ο κ. Δερμιτζάκης, καταθέτοντας την πρότασή του για εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών στα σχολεία.
«Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από κάθε σχολείο και να κάνουν το maximum των μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν και όχι το minimum» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Επί του θέματος, ο καθηγητής επέστησε την προσοχή στους διευθυντές των σχολείων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή με στόχο την προφύλαξη των μαθητών από τον SARS-CoV-2 και πρότεινε να δημιουργηθούν βίντεο, ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν για τους λόγους της χρήσης της μάσκας και τη διαδικασία.
Ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι η λειτουργία των σχολείων δεν θα συμβάλλει στη αύξηση των κρουσμάτων. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων λόγω των σχολείων», υπογραμμίζοντας στα λεγόμενά του ότι η τήρηση των αποστάσεων είναι σημαντική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
Επίσης, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι κάποια από τα μέτρα έχουν αποφέρει καρπούς και διαπιστώνεται μια σχετική μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, υπολογίζει τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων σε 10.000, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων επί 50. Ο ίδιος θεωρεί ότι «δεν είναι μακριά από αυτά που ξέρουμε. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η πολιτεία γνωρίζει 3.000 ενεργά κρούσματα», σχολιάζοντας πως οι δύο αριθμοί δεν είναι αρκετά μακριά.
Πηγή: voria.gr
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ