Την συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του γιόρτασε το «Κέντρο Βιογενετικής». Πρόκειται για μία επέτειο με ιδιαίτερη σημασία για την ιατρική κοινότητα και πολλές ελληνικές οικογένειες, αφού το Κέντρο Βιογενετικής είναι το πρώτο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, και άλλοι εκπρόσωποι του ιατρικού και επιστημονικού χώρου όπως οι κ.κ. Ισμήνη Κριάρη, Θέμης Μαντζαβίνος και Μιχάλης Πελεκάνος.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρου Βιογενετικής Κωνσταντίνος Δημητρούλης παρουσίασε την ιστορία του Κέντρου Βιογενετικής και στα οφέλη τα οποία αποκόμισε η ελληνική οικογένεια από την αξιοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή εξελίχθηκε από μία νέα επιστημονική δυνατότητα σε μια πραγματική ευλογία για τις οικογένειες που την έχουν ανάγκη. Μετρώντας τέσσερις δεκαετίες αφοσίωσης, το Κέντρο συνεχίζει να αποτελεί φάρο ελπίδας και στήριξης για χιλιάδες ζευγάρια στην Ελλάδα. «Κάθε γέννηση είναι για εμάς μια νίκη ενάντια στις δυσκολίες της υπογονιμότητας και μια απόδειξη ότι η επιστήμη και η τεχνολογία, όταν συνδυάζονται με την αγάπη και τη φροντίδα, μπορούν να κάνουν θαύματα» τονίζεται στην ανακοίνωση του Κέντρου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση , οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιστημονικές απόψεις από εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως είναι ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Δημήτριος Κολέσκας και η κλινική εμβρυολόγος δρ. Ευφροσύνη Κεσοπούλου, οι οποίοι ανέδειξαν την πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Χαράλαμπος Ασβέστης (Χειρουργός ουρολόγος – Ανδρολόγος) και Σπυρίδων Μαζάνης (Παιδίατρος).
Τις εμπειρίες του μοιράστηκαν γυναίκες που πραγματοποίησαν το όνειρό τους να γίνουν μητέρες, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και δύναμης. Τις συγκινητικές ιστορίες αφηγήθηκαν οι κυρίες Βασιλική Ανδρίτσου, Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνα Λαμπίρη και Πηνελόπη Σαγιά.
Τον λόγο ακόμη πήραν διακεκριμένοι επαγγελματίες από διάφορους τομείς, όπως η ψυχολόγος Φανή Ζαφειρίδου, η αναισθησιολόγος Χριστίνα Κόρακα και η νομικός Μαίρη Νικολακοπούλου, οι οποίες ανέλυσαν την ολιστική προσέγγιση στην υποστήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν ζητήματα υπογονιμότητας. Στη συζήτηση έλαβε μέρος και η φοιτήτρια Πελαγία Βλάσση, παιδί που γεννήθηκε μετά από προσπάθεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Η βραδιά πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από τη σοπράνο Γεωργία Μεσσήνη και τον κόντρα τενόροο Μάξιμου Δημητρά που συνόδεψαν τον πιανίστα Διονύση Βούλγαρη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν αποχαιρετιστήριο λόγο από τον κ. Δημητρούλη και μια συγκινητική μουσική παράσταση της Έλενας Ξυδιά.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ