Στα οικιακά τους πλυντήρια πλένουν τις στολές τους οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊτρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κιλκίς, παρά το γεγονός ότι ο καθαρισμός του υπόλοιπου ιαματισμού του νοσοκομείου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Το αίτημα των εργαζόμενων για να μη μεταφέρουν στο σπίτι και τους οικείους του μικρόβια, βακτήρια καθώς διαχειρίζονται από ηπατίτιδες γάγγραινες και πλέον κρούσματα κοροναϊού, δεν έχει εισακουστεί. Mε παράπονο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Αχιλλέας Καλεμκερίδης επισημαίνει ότι η σημαντική αυτή εκκρεμότητα αποτελεί το «ευχαριστώ» και την αναγνώριση της προσφοράς των «ηρώων» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Πρόκειται για μια παγιωμένη κατάσταση από την προηγούμενη διοίκηση, καθώς όταν έκλεισαν τα πλυντήρια πριν 2,5 χρόνια, αποφασίστηκε να πλένεται μόνο ο ιματισμός των ασθενών και όχι του προσωπικού. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων είχαν γίνει οχλήσεις στην προηγούμενη διοίκηση για να διευθετηθεί το θέμα, αλλά «δεν εισακουστήκαμε». Ωστόσο, τέθηκε το ζήτημα επιτακτικά και στη νέα διοίκηση, αλλά «δυστυχώς φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς η σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τον καθαρισμό του ιαματισμού του νοσοκομείου είχε συναφθεί αρχές του νέου έτους, αλλά οι στολές δεν εντάχθηκαν καθαρά για λόγους οικονομικούς, σύμφωνα με τον κ. Καλεμκερίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «εμείς το θέσαμε επανειλημμένα στον διοικητή να τροποποιήσει την σύμβαση και να προσθέσει ένα ποσό, αλλά η αξία των ζωών μας δεν μετράει». Σημειώνεται ότι η διοίκηση μπορεί να κάνει επέκταση της σύμβασης και στην περίπτωση που δεν έχει κονδύλια μπορεί να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από την οικεία ΔΥΠΕ.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που εκθέτει τις δικές τους ζωές και των συγγενών τους σε κίνδυνο. Το θέμα θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί προ της επιδημίας, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος τους, με δεδομένο ότι η χώρα μας και προ της «επέλασης» του νέο κοροναϊού είναι δεύτερη στην Ε.Ε σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
Ο κίνδυνος με την παρούσα πανδημία επιτείνεται, καθώς το νοσοκομείο διαχειρίστηκε κρούσματα αρχές του Ιουνίου. «Είχαμε στον νοσοκομείο κρούσματα και δεν εισακουστήκαμε παρά το γεγονός ότι την επικινδυνότητα των στολών την τονίζει και η επιτροπή λοιμώξεων με έγγραφό της» επισημαίνει ο κ. Καλεμκερίδης.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι είναι ειρωνεία η παρέμβαση της επιτροπής του νοσοκομείου για να μην φορούν τις στολές εκτός νοσοκομείου «αλλά δεν είναι επικίνδυνο να τις πλένουμε στα οικιακά πλυντήρια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλεμκερίδης.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ