Επί ποδός είναι ο Σύλλογος Ιατρών του ΠΓΝ της Λάρισας, που αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων αντιδρώντας στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, καταγγέλλοντας την εμπορευματοποίηση της Υγείας και εκφράζοντας την αντίθεση τους στο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων.
Έτσι, αποφάσισαν, τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών, που παραμένουν απλήρωτοι, στάση εργασίας σήμερα και αύριο από τις 10:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, καθώς και απεργία διαρκείας των ειδικών ιατρών του νοσοκομείο από την Παρασκευή.
Παράλληλα, σήμερα θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, ενώ θα παραδώσουν και γραπτό ψήφισμα στη διοίκηση του νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ.
Οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν και τις αποσπάσεις και μετακινήσεις ιατρών, αλλά και τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού επίταξης ειδικευόμενων από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Ο Σύλλογος των γιατρών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου διεκδικεί, μεταξύ άλλων, ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης, αμεση στελέχωση του ΠΓΝ Λάρισας, με μόνιμο προσωπικό, αλλά και άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, χωρίς καμία οριζόντια περικοπή.























Comments (0)